Familia magiunului bio se măreşte. Dulceţurile de cătină şi napi se lansează, astăzi, la Topoloveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dulceaţa de cătină Topoloveana
Dulceaţa de cătină Topoloveana

Familia magiunului bio de la Topoloveni se măreşte oficial, de luni. Producătorul Sonimpex Serv Com  lansează dulceaţa de cătină şi pe cea de topinambur (napi), bogate în vitamine şi cu calităţi terapeutice.

În luna aprilie 2012, gama de dulceţuri "Topoloveana" fără zahăr adăugat şi fără conservanţi a fost  îmbogăţită cu două produse originale.

Dulceaţa de cătină şi cea de topinambur au fost lansate, luni, pe piaţă, în cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Topoloveni.

Dulceaţă de cătină cu suc de măr

Conform producătorului Sonimpex Serv Com, topinamburul şi cătina sunt utilizate pentru prima dată în România ca ingredient principal în dulceţuri, aceste două ingrediente fiind recunoscute pentru calităţile lor terapeutice.

Dulceaţa de cătină "Topoloveana", fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, este o dulceaţă în care fructele de cătină sunt păstrate integral. Sâmburii de cătină trebuie striviţi în dinţi, pentru că aceştia conţin 18-20% ulei. Conţinutul produsului finit este 68% catină şi 32% suc concentrat de măr.

Bogată în vitamine şi carotenoide

Printre calităţile nutritive ale fructelor de cătină se numără conţinutul bogat de vitamine: Vitamina C, care creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de infecţii, favorizeaza depunerea calciului în oase şi absorbţia fierului din tubul digestiv; vitamina E, care are un rol important în procesele de regenerare celulară şi acţiune antioxidantă; Carotenoide (alfa şi beta caroten), care sunt precursori ai vitaminei A. Carotenoidele previn acţiunile degenerative ale pielii şi mucoaselor, contribuie la menţinerea acuităţii vizuale, stimulează formarea de anticorpi; Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D; Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier; Acizi graşi esenţiali nesaturaţi (omega 3, omega 6, omega 9).  Acizii graşi omega 3 şi omega 6 au rol în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (în special mamar şi prostatic), în menţinerea optimă a imunităţii şi au efect antidepresiv; Acid oleic cu rol în scaderea nivelului colesterolului sanguin.

Ca acţiuni terapeutice, sunt vizate următoarele: antiscorbutică, antiinflamatorie, antimicrobiană, antialgică, de regenerare a  ţesuturilor, anticoagulantă, antioxidantă şi implicit antitumorală, cicatrizantă şi antiulceroasă, antidepresivă, protector şi regenerant hepatic, protector împotriva radiaţiilor, tonic general prin conţinutul bogat în minerale şi vitamine.

Dulceaţă care scade riscul osteoporozei


Dulceaţa de topinambur (sau napi, cum sunt cunoscuţi în popor)  "Topoloveana" fără zahăr adăugat şi fără conservanţi este o dulceaţă în care topinamburul se regăseşte sub formă de cubuleţe, în suc concentrat de măr.

Conform producătorului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucureşti a recomandat-o.

  "Produsul prezintă o cantitate considerabilă de fibre alimentare, atât insolubile (10,1%), cât şi solubile (7,7%). Fibra solubilă este reprezentată în special de inulină, considerată ingredient alimentar funcţional, deoarece poate modifica procesele fiziologice şi biochimice din organismul uman,  având rol preventiv în apariţia unor boli şi conducând la o stare de sănătate îmbunătăţită. Inulina are rol de agent bifidogenetic, care stimulează sistemul imunitar al organismului, scade nivelul de bacterii patogene în intestin, combate constipaţia, scade riscul osteoporozei prin creşterea  absorbţiei mineralelor (în special calciul), reduce riscul aterosclerozei prin scăderea sintezei trigliceridelor şi a acizilor graşi în ficat şi reducerea nivelului acestora în ser, reduce absorbţia de zahăr din sânge, prevenind sindromul metabolic şi diabetul zaharat", se arată într-un comunicat de presă emis de producătorul dulceţurilor Topoloveana şi al magiunului de Topoloveni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite