UPDATE Vezi ce cifră de afaceri au firmele lui Nicolescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate cercetează averea familiei preşedintelui consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Conform ANI, Nicolescu s-ar afla într-un conflict de interese după ce a aprobat 14 contracte între Consiliul Judeţean Argeş şi alte instituţii aflate în subordinea acestuia şi firme la care Nicolescu este acţionar majoritar.

UPDATE 23 martie ora 14.30 Firmele lui Nicolescu se ocupă de întreţinerea maşinilor

În declaraţiile sale de interese, depuse în perioada 2004-2010, Nicolescu a omis să precizeze acţiunile pe care le avea la 11 societăţi comerciale, printre care o firmă de asigurări, una de consultanţă şi management, o bancă, Compania Hotelieră Intercontinental, dar nici 18 contracte aflate în derulare între firmele sale şi Consiliul Judeţean.


Firmele lui Nicolescu se ocupă de întreţinerea maşinilor
Firma Auto Pro Mond Sa a fost înfiinţată în 1995 şi are sediul în comuna Bascov şi se ocupă cu întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Societatea are 97 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 8.6 milioane de lei, înregistrând un profit net de 33.588 lei.


Firma Mac Auto are sediul în Slatina şi este dealer pentru mărcile Dacia şi Renault, având ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Societatea are 58 de angajaţi, o cifră de afaceri de 7.5 milioane de lei şi a înregistrat un profit net de 1.367.874 lei.


Firma Vioricăi Nicolescu, în pierdere

Soţia lui Nicolescu are o firmă cu 6 angajaţi, sediul social fiind chiar locuinţa familiei. Obiectul de activitate al firmei Dinik Mar este comerţul cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire, societatea având o cifră de afaceri de 1.7 miliaone de lei şi o pierdere de 36.122 lei.


În declaraţiile de avere şi de interese, completate în noiembrie 2010, Nicolescu precizează că deţine 110.000 de acţiuni, în valoare de 250.000 lei la IATSA Bascov şi 65.000 de acţiuni, în valoare de 130.000 lei la IATSA Slatina. Soţia sa este menţionată în declaraţia de avere ca administrator al firmei Dinik Mar.

image

UPDATE 22 martie ora 16.25 Nicolescu a ieşit de la audieri

Preşedinte Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a fost audiat din nou de procurorii anticorupţie. Nicolescu a petrecut aproximativ o oră şi jumătate în sediul DNA Piteşti, la ieşire declarând doar că se va întoarce la seviciu când se va face bine şi spunând că reprezentanţii ANI doar îşi fac meseria.

Nicolescu a fost citat ieri, însă nu s-a putut prezenta în faţa procurorilor anticorupţie, fiind la analize.

Citeşte şi Hrebenciuc, audiat de procurorii DNA Piteşti

UPDATE ora 12.45 Nicolescu, audiat de procurorii DNA

La această ora, Constantin Nicolescu este audiat de procurorii DNA. Acesta a intrat în urmă cu puţin timp în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da explicaţii procurorilor cu privire la faptele semnalate de Agenţia Naţională de Integritate, care îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş de fapte de corupţie după ce instituţia pe care acesta o conduce ar fi semnat mai multe contracte cu firme în care Nicolescu este acţionar majoritar, acesta aflându-se într-un conflict de interese.

ora 11.30 Familia Nicolescu, cercetată de ANI

Vezi pentru ce alte infracţiuni mai este cercetat Nicolescu

De asemenea, două societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, AutoPro Mond SA şi Mac Auto SA, împreună cu Dinik Mar Arg Srl, firmă la care soţia sa este acţionar majoritar, au încheiat 12 contracte cu instituţii subordinate Consiliului Judeţean.

image


În perioada 2006 – 2010, AutoPro Mond SA a prestat servicii către instituţii și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, pe bază de comenzi, în valoare de 124.327,49 lei.

Nicolescu va fi cercetat în libertate


Suma totală a contractelor încheiate sub semnătura lui Nicolescu, evauate de ANI, este de 1.567.305,45 lei. În plus, conform reprezentanţilor ANI, preşedintele CJ Argeş nu ar fi menţionat în declaraţiile de avere calitatea de acţionar la mai multe firme şi nici 18 contracte aflate în derulare între CJ Argeş şi societăţi la care este acţionar majoritar.


Din acest motiv, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a continua cercetările asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite