UPDATE: Fals avocat demascat de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care pretindea că este avocat în Baroul Bucureşti pentru a-i păcăli pe clienţi şi a le lua banii în schimbul promisiunii că îi va reprezenta în instanţă a fost prins aseară de jandarmi.

UPDATE: Falsul avocat nu are voie să părăsească Bucureştiul

Procurorul care s-a ocupat de cazul falsului avocat a decis să nu-l aresteze pe acesta pentru 30 de zile, bărbatul putând fi cercetat în libertate. Alexandru Iorgulescu nu are voie însă să părăsească localitatea de domiciliu respectiv oraşul Bucureşti. În caz contrar va ajunge în arestul poliţiei.

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Argeş au demonstrat încă o dată că sunt foarte vigilenţi şi atenţi chiar şi la cele mai mici detalii. Oamenii legii, care asigurau măsuri de ordine în interiorul Tribunalului Argeş, au observat un avocat nou în interiorul instituţiei, care, împreună cu o femeie, încerca să atragă un client.

Cum nu l-au recunoscut ca fiind membru al Baroului Argeş, jandarmii l-au legitimat. Îmbrăcat în robă, bărbatul le-a spus jandarmilor că este avocat în Baroul Bucureşti şi le-a arătat un card de identitate pentru avocat pe care se putea observa că era aplicată o folie cu fotografia sa, suprapusă peste fotografia unei femei.

De asemenea, pe reversul cardului era aplicată o folie cu o hârtie imprimată cu datele de identificare ale bărbatului, iar la îndepărtarea foliei de pe card, s-a constatat faptul că erau inscripţionate datele unei femei.

Presupusul avocat a fost identificat ca fiind Alexandru Iorgulescu, de 31 de ani, din Bucureşti, iar femeia care îl însoţea a pretins că este stagiara acestuia şi că erau în căutare de clienţi pentru a-i reprezenta în instanţă.

Reprezentanţii Baroului Bucureşti nu au confirmat însă spusele acestora, motiv pentru care Alexandru Iorgulescu a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi procurorilor cu propunere de mandat de arestare, fiind acuzat de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

Asupra bărbatului jandarmii au găsit şi o ştampilă, un carnet de împuterniciri avocaţiale şi contracte în alb. Poliţiştii fac acum cercetări pentru a vedea dacă presupusul avocat a înşelat până acum pe cineva şi dacă a reprezentat clienţi în instanţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite