FOTO A nins în munții Făgăraș. Stratul de zăpadă măsoară peste 10 centimetri la Cota 2000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri toamnă, azi iarnă în toată regula. Cam așa le-a jucat feste vremea turiștilor care și-au petrecut sfârșitul de săptămână pe Transfăgărășan. Stratul de zăpada atinge la această oră peste 10 centimetri la Cota 2000.

Toamna și-a intrat în drepturi în tot județul. Temperaturi scăzute, ploi și vânt. La munte, cele două anotimpuri, toamna și iarna își dispută supremația. Dacă până la altitudinea de 1700 de metri plouă, de la 1800 de metri deja ninge ca-n povești.

Pe Transfăgărășan a început să ningă de aseară, iar de la Cabana Capra până la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară între 10 și 15 centimetri.

“La noi, în Argeș, stratul de zăpadă are cam 10-12 centimetri. De la 1700 – 1800 de metri altitudine stratul de zăpadă este pudrat și crește progresiv spre creastă, după Cabana Capra spre Cota 2000, de la kilometrul 123.”, spune Ion Sănduloiu, șeful Serviciului Salvamont Argeș.

image

Click pe poze pentru Galerie foto de pe Transfăgărășan cu zăpada de astăzi!

Ieri după amiază a început să cadă lapoviță, iar spre seară aceasta s-a transformat în zăpadă, spre bucuria turiștilor. Transfăgărășanul va rămâne deschis până la sfârșitul lunii, iar cei care vor să se bucure de ninsoare, pot da o fugă la munte. Înainte de a pleca, nu uitați să luați la voi echipamentul de iarnă.

“Îi sfătuim pe turiști să fie echipați de iarnă. Nu există deocamdată pericol de avalanșă, dar cei care merg pe creastă trebuie să aibe îmbrăcăminte groasă, colțari, piolet sau bețe de schi cu ei”, spune Ion Sănduloiu.

Ultima ninsoare pe Transfăgărășan s-a înregistrat pe 27 iunie, când stratul de zăpadă a măsurat 10 centimetri și le-a dat bătăi de cap șoferilor veniți la munte care nu se mai așteptau să ningă în plină vară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite