Facultatea de Teologie din Piteşti sub controlul Patriarhiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele în care a intrat Biserica argeşeană continuă cu un control al unor reprezentanţi ai Patriarhiei la Facultatea de Teologie.

În ultima perioadă, în cadrul Bisericii argeşenă apar tot felul de tensiuni. După ce vicarul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, Nicolae Brânzea, şi-a dat demisia, a urmat şi schimbarea acestuia de la conducerea unei catedre din cadrul Facultăţii de Teologie Sfânta Muceniţă Filofteia, din Piteşti.

Următoarea „lovitură" este controlul trimis de Patriarhie chiar la Facultatea de Teologie din Piteşti, aceste verificări având legătură, se pare, tot cu activitatea lui Nicolae Brânzea, din vremea când era şef de catedră la Facultatea de Teologie.

Cotrolul celor de la Ptriarhie a început de ieri şi a cam răscolit spiritele pe la Facultatea de Teologie, mai ales că, se pare, Nicolae Brânzea ar fi titularizat nişte cadre didactice care nu aveau pregătirea necesară pentru acele posturi. „De ce trebuie să fie târâtă Biserica în aceste scandaluri?", se întreba un reprezentant al Patriarhiei care venise în control la Facultatea de Teologie.

"Părintele Brânzea, pentru care, de altfel, avem un deosebit respect, nu ar avea voie să predea din punct de vedere al legii, pentru că are licenţa în filosofie şi doctoratul în teologie. În mod normal nu ar trebui să predea la Facultatea de Teologie", a spus un reprezentant al Patriarhiei în timpul controlului de ieri.

Facultatea de Teologie Sfânta Muceniţă Filofteia din Piteşti se află sub controlul Patriarhiei Române pe tema atribuirii unor catedre pentru secţia de Mimică gestuală, existând suspiciunea că aceste catedre ar fi fost atribuite unor persoane care nu au calificarea necesară.

Controlul a început în această dimineaţă şi este în desfăşurare, urmând ca în urma verificărilor să fie comunicate măsurile necesare şi rezultatele verificărilor.

Nicolae Brânzea s-a născut în Dobrești-Argeș, și-a început activitate predând religia elevilor de la clasele primare, apoi istoria religiilor şi Latina liceenilor de la Colegiul "Ion Mihalache" din Topoloveni. În 1997 a ocupat, pentru doi ani, fotoliul de consilier şef la Inspectoratul pentru Cultură, fiind primul preot care a deţinut această funcţie. Din 1999 şi până în 2001, a fost secretar la același inspectorat, devenit Direcţia de Stat pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu. 2001 este anul în care părintele Nicolae Brânzea a fost numit de către Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului vicar al acestei eparhii. În acelaşi an, Nicolae Brânzea s-a titularizat şi a venit la Facultatea de Teologie a Universităţii din Piteşti, ca lector.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite