Piteşti: Facturarea individuală, soluţie pentru cei care plătesc la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Facturarea individuală, soluţie pentru cei care plătesc la timp
Piteşti: Facturarea individuală, soluţie pentru cei care plătesc la timp

Rău-platnicii vor rămâne fără apă caldă şi căldură dacă semnează noua convenţie care le dă dreptul autorităţilor să le intre în casă şi să le taie alimentarea

Pentru a-i convinge pe piteştenii rău-platnici să achite facturile la energie termică, astfel încât Serviciul Public de Termoficare să nu ajungă în faliment ca fosta Termoficare 2000 SA, edilii oraşului au găsit o soluţie: facturarea individuală.
Convenţia de plată separată este avantajoasă pentru cei care-şi achita facturile la timp şi care nu vor mai avea apa caldă oprită din cauza vecinilor care nu pot sau nu vor să plătească.
„Încheindu-se această convenţie de facturare individuală, ca anexă la contractul cu asociaţia de proprietari din care acesta face parte, facturile vor fi emise pe fiecare consumator în parte“, spune Sorin Apostoliceanu, şeful compartimentului Facturare din cadrul Serviciului Public Local de Termoficare .
Punctul III „Drepturile şi obligaţiile furnizorului“ din Convenţia de plată individuală acordă autorităţilor drepturi sporite. În baza acestui act, în cazul în care consumatorul nu achită factura în maximum 30 de zile de la emiterea ei, reprezentanţii Serviciului de Termoficare au dreptul să intre pe proprietatea acestuia şi să taie ţevile.

Executare silită pentru datornici
Pe lângă aceasta, autorităţile locale susţin că vor avea la dispoziţie pârghiile necesare pentru a trece la executarea silită a datornicilor.
„În convenţia de facturare individuală a consumurilor de energie termică, se poate vedea că orice consumator se obliga să permită accesul reprezentanţilor furnizorului în apartament pentru debranşare în caz de neplată. Dacă acesta refuză, există o procedura foarte rapida, prevăzută de Ordonanţa 5 din 2001, prin care se poate acţiona în judecată şi se poate obţine o somaţie de plată care poate fi învestită şi cu titlu executoriu împotriva celor care au datorii certe şi exigibile“, explică Sorin Apostoliceanu.

Piteştenii au reţineri
„Legea ne permite să mergem, în cazul rău-platnicilor, până la scoaterea la vânzare, prin licitaţie, a apartamentului“, susţine primarul Piteştiului,Tudor Pendiuc.
Cu toate acestea, o parte din piteşteni au reţineri să semneze noua convenţie. „O să studiez bine convenţia înainte s-o semnez. Îmi convine să plătesc separt ceea ce consum, ca să nu mai depind de alţii. Dar mă gândesc şi la eventualitatea în care nu voi mai avea cu ce să achit facturile. Doar n-o să risc să rămân fără casă“, spune Mihaela Sima, o piteşteancă în vărstă de 39 de ani care locuieşte în Trivale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite