FOTO: Doamnele şoselelor din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două dintre cele zece taximetriste din oraş  au acceptat să ne povestească viaţa lor petrecută la volanul a două Dacia Logan, roşii ca focul.

Taximetristele spun că încă sunt privite cu scepticism de clienţi. Uneori se mai întâmplă însă ca bărbaţii să le mai lase, pe lângă banii pe cursă, şi o ciocolată pe banchetă.

Sunt curajoase, stăpânesc bine arta şofatului şi sunt privite în trafic cu multă curiozitate. Este vorba despre taximetristele Piteştiului. Cât e ziua de lungă, şoferiţele aleargă de colo-colo, preiau comenzi, îi duc pe piteşteni la destinaţie şi încasează bani. Sunt zece femei taximetrist în Piteşti, care activează la două firme diferite. Poveştile lor sunt oarecum asemănătoare, în sensul că au ales această meserie din nevoie şi au ajuns să le placă foarte mult ceea ce fac.

Atenţie, brunetă sexy la volan!

Mădălina Muşat are 25 de ani şi este cea mai tânără taximetristă din oraş. A intrat în luna aprilie în această branşă.

Mădălina Muşat are 25 de ani

Mădălina Muşat

„Am lucrat la Casa de Pensii, dar am fost disponibilizată şi apoi m-am angajat, patru ani, la o benzinărie. În 2003 mi-am luat permisul şi, cum îmi place foarte mult să conduc, am venit la această firmă”, spune Mădălina. Şoferiţa a fost deseori complimentată, atât de colegi cât şi de clienţi, pentru frumuseţea ei.

„S-a întâmplat de câteva ori să mi se facă invitaţii la cafele sau să mi se lase câte o ciocolată pe banchetă. Mă amuză toate aceste lucruri, dar nu le iau în seamă pentru că sunt căsătorită”, spune ea.

 „Mulţi ne zic să ne ducem la cratiţă!”

Stela Creangă, de 45 de ani, este una dintre cele mai vechi şoferiţe de taxi din Piteşti. În cei cinci ani de taximetrie a ajuns să cunoască oraşul ca-n palmă. Totuşi, ea recunoaşte că oamenii încă nu s-au obişnuit cu ideea de femeie la volan, acesta fiind motivul pentru care ea şi colegele au fost de multe ori privite ciudat sau blamate.

„Mulţi ne zic în trafic să ne ducem la cratiţă sau că ne stă mai bine pietoni, dar nu-i luăm în seamă. Alţii chiar ne felicită pentru curaj şi ne apreciază. Clienţii sunt doar miraţi. Când se urcă în maşină parcă au o strângere de inimă, dar după cursă spun că vor mai merge cu mine”, povesteşte taximetrista Stela.

Stela Creangă

Stela Creangă

Femeia a lucrat înainte de a se angaja la firma de taxi pentru Grupul Dacia Renault.

„Testam maşinile noi care apăreau. Am testat Samsung, Fluence şi Scenic. Am permis de 20 de ani”, spune Stela Creangă.

Când vine vorba despre riscurile meseriei, ambele femei declară că nu au întâmpinat probleme majore.

„Se mai urcă bărbaţi care au consumat alcool, dar nu ne supără. Chiar n-am avut incidente”, spune Stela.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, femeile taximetrist nu lucrează în schimbul trei.

„Amândouă avem soţi care sunt tot pe taxiuri. Noi stăm ziua, iar ei noaptea. Nu riscăm să facem curse târzii pentru că nu se ştie ce nebun se urcă în maşină, unde vrea să meargă şi să nu-ţi mai achite apoi...”, spune doamna Stela. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite