Piteşti:Consiliul Local Piteşti vrea să ia clubul FC Argeş de la fraţii Penescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Consiliul Local Piteşti vrea să ia clubul FC Argeş de la fraţii Penescu
Piteşti:Consiliul Local Piteşti vrea să ia clubul FC Argeş de la fraţii Penescu

Primarul municipiului Piteşti şi Consiliul Local vor să ia echipa de la Penescu. FC Argeş străbate cea mai neagră perioadă din istorie, iar soluţia salvatoare ar putea veni de la autorităţile locale.

„Dacă fraţii Penescu mi-ar da echipa, mâine aş lua-o”
Patronul Cornel Penescu este în puşcărie, iar la club bate vântul.

Nu mai sunt bani pentru baremul de arbitraj, pentru deplasări şi nici  pentru salariile jucătorilor, antrenorilor şi a personalului auxiliar, şi fanii echipei din Trivale se întreabă ce se va alege cu echipa fanion a oraşului, care are la activ două titluri de campionă, în 1972 şi 1979.

Soluţia salvatoare ar putea veni de la Consiliul Local Piteşti, care intenţionează să preia clubul de la fraţii Penescu. Suporter înfocat al lui FC Argeş, primarul Tudor Pendiuc a mai salvat o dată clubul, în 1992. Atunci, echipa aflată în Liga a II-a,  a fost preluată de Uzina Dacia de la Colibaşi şi a reuşit să revină în primul eşalon după numai un an.

 „ Dacă fraţii Penescu mi-ar da echipa, mâine aş lua-o” spune primarul Tudor Pendiuc, care negociază în aceste zile cu Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, preluarea pachetului majoritar de la FC Argeş. 

Cornel Penescu spune că a bagat 12 milioane de euro la FC Argeş
Tratativele sunt lungi însă, pentru că actualii patronii de la FC Argeş vor să scoată o parte din banii investiţi la FC Argeş.

Cu puţin timp înainte de fi încătuşat, Cornel Penescu a afirmat că a băgat din 2005, când a preluat clubul, până în primăvara acestui an a bagat în echipă 12 milioane de euro. O parte din bani au fost fost recuperată prin transferul lui Cristi Tănase la Steaua, afacere care a adus în visteria clubului alb-violet 1,8 milioane de euro.

 „Rămâne de văzut cum se va materializa tranzacţia pentru că fraţii Penescu nu sunt dispuşi să dea echipa degeaba. Noi asta vrem, să preluăm clubul”, a completat în această direcţie primarul Tudor Pendiuc. Cert este că fraţii Penescu nu mai sunt agreţi nici de suporteri, care au umplut oraşul cu mesajul: „Penescu, pleacă de la FC Argeş!”

 În actuala formulă de organizare, fraţii Penescu deţin 80% din pachetul majoritar de acţiuni de la FC Argeş, în timp ce Consiliul Local Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş deţin 4%.

Citat:
„ Nu voi lăsa echipa să se prăbuşească. Sunt încrezător că situaţia se va rezolva şi vom prelua echipa. Am dat juriştilor noştri de la Primărie temă să studieze care sunt căile legale de intervenţie”, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

 Citeşte şi: Penescu a ajuns din nou la DNA

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite