Piteşti: F.C. Argeş în Liga a II-a, Penescu la puşcărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: F.C. Argeş în Liga a II-a, Penescu la puşcărie!
Piteşti: F.C. Argeş în Liga a II-a, Penescu la puşcărie!

Cornel Penescu în puşcărie, FC Argeş retrogradată dişciplinar în Liga a II-a. Este cea mai neagră perioadă din istorie fotbalulul argeşean.

 „Ţăranul asta ne-a dus la sapă de lemn!”
FC Argeş este primul club din Liga I retrogradat în urma unui scandal de corupţie, iar opnia pulbică din Argeş în pune la stâlpul infamiei pe patronul Cornel Penescu. „ Ţăranul asta ne-a dus la sapă de lemn. Ne-a făcut de râs, a pătat imaginea acestui club cu tradiţie în România. Crec că Nicolae Dobrin s-a întors în mormânt de durere!”, îşi barsă năduful Nicoale Manea (53 de ani), unul dintre cei mai vechi suporterii ai lui FC Argeş. Miercuri seara, Comisia de Disciplină a LPF a decis retrogradarea clubului F.C. Argeş în Liga a II-a, după scandalul dării de mită arbitrilor. Conducerea lui F.C. Argeş va face recurs la Comisia de Apel, dar, după cum se prezintă lucrurile, este greu de crezut că decizia va fi schimbată. În locul Argeşului, în liga I va juca Gaz Metan Mediaş.

Loviţi din toate părţile
F.C. Argeş a fost „executată” de Comisia de Disciplină, fără milă Un singur lucru mai avea să se întâmple: desfiinţarea clubului! Comisia de Disciplină a luat următoarele sancţiuni drastice împotriva Argeşului: retrogradarea din liga I în cea de-a doua. Cornel Penescu – patron F.C. Argeş, Cristi Mincă – preşedintele clubului, şi Gheorghiţă Pieca – preşedintele Consiliului Director, au fost declaraţi persoana non grata, şi amendaţi cu suma de 300.000 de lei. Clubul F.C. Argeş a fost amendat cu suma de 25.000 de lei şi va juca primele două etape de pe teren propriu din noul sezon cu porţile închise, pentru că la meciul din ultima etapă a campionatului trecut, cel cu Dinamo, galeria dinamovistă a intrat pe teren în timpul meciului.

Reacţii


Mircea Stan: Este nedrept ce se întâmplă”

Miercuri, jucătorii Argeşului, aflaţi în cantonement în Austria, au primit restanţele financiare pe ultimile două luni, la puţin timp după ce au aflat că echipa a fost retrogradată în Liga a II-a. Tristeţe mare la Siegendorf, pentru că atât jucătorii, cât şi antrenorul Ionuţ Badea au crezut până în ultima clipă că vor rămâne în Liga I. „. „Nu este de competenţa mea să comentez deciziile Comisiei, dar sper că în cele cinci zile pe care le avem la dispoziţie pentru a depune memoriu, să convingem Comisia de Apel să schimbe decizia de a ne retrograda. Mai multe nu vreau să comentez despre acest caz”, a spun antrenorul Ionuţ Badea. Resemnat cu situţia, fundaşul Mircea Stan vorbeşte despre un nou început:” Asta este! O vom lua de la capăt în Liga a II-a şi sper ca anul viitor să revenim în Liga I. Oricum, este nedrept ce se întîmplă, pentru că noi am jucat corect toate meciurile din ultimul sezon.” 


Cristi Tănase: „Voi juca la FC Argeş şi în Liga a II-a”


Şi Cristi Tănase, cel mai curtat jucător din lotul lui FC Argeş vrea să rămână la Piteşti pentru a pune umărul la reconstrucţia echipei: „Repet, voi continua să joc la FC Argeş şi în Liga a II-a. Dacă aşa au vrut unii, ca noi să fim retrogradaţi, vrem să ne facem singuri dreptate şi să revenim în Liga I într-un an.”


Andrei Penescu: „Nu vom renunţa la echipă”


Andrei Penescu, singurul oficial de la club care ţine legătura cu presa, spunea după aflarea deciziei: „Este cea mai mare nedreptate... Cu toate astea, noi nu vom renunţa la echipă şi la brand. Mă întreb, dacă tatăl meu este acuzat că a dat mită, cui a dat bani, pentru că toţi sunt liberi...”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite