Expoziţie de fosile la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia se va numi "O lume dispărută" şi vor fi etalate, printre altele, fosile ale unor organisme de acum 54 de milioane de ani.

Muzeul Judeţean Argeş organizează expoziţia de paleontologie "O lume dispărută" a cărei deschidere va avea loc joi, la ora 13.00, în sala de expoziţii temporare de la parterul clădirii vechi (Palatul Administrativ).

Scopul expoziţiei este acela de a prezenta, cronologic, o parte din materialul fosilifer colectat din bazinul Argeşului sau din zonele învecinate şi aflat în colecţia de paleontologie a Muzeului Judeţean Argeş.

"Vor fi prezentate fosile ale unor organisme care au trăit în această zonă începând cu Eocenul, în urmă cu aproximativ 54 de milioane de ani şi până la sfârşitul Pleistocenului acum cca 100 000 de ani. De asemenea, vor fi expuse impresiuni şi fosile de plante şi animale (moluşte, peşti, branhiopode, crustacee şi mamifere), elemente care reflectă evoluţia condiţiilor de paleomediu din zona bazinului râului Argeş", anunţă reprezentanţii muzeului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite