Piteşti: Expoziţie de flori de mină la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Expoziţie de flori de mină la Muzeul Judeţean
Piteşti: Expoziţie de flori de mină la Muzeul Judeţean

Secţia de Ştiinţe ale Naturii a Muzeului Judeţean a deschis astăzi pentru publicul iubitor de frumos, o expoziţie permanentă  de comori ale adâncurilor pământului.

Expoziţia "Flori de mină - Comorile adâncurilor" prezintă lumea frumuseţilor tăcute din adâncul României, Braziliei, Mexicului, Chinei, Rusiei, Turciei, Marocului, Indiei, Congoului şi Madagascarului şi cuprinde eşantioane de cuarţ, ametist, citrin, agat, malachit, fluorină, cuarţ fumuriu, diamant de Maramureş, precum şi combinaţii ale acestora cu minerale. 

 Expoziţia ,,Flori de mină” cuprinde comori ale adâncurilor pământului de la aurul nativ din minele de la Cavnic-România, la tipurile de minerale din Baia Mare, Baia Sprie, Băiuţ, Herja, Turţ, Săsar, Nistru la „Trandafirul Deşertului” din Sahara.

 Minuni ale adâncurilor
Florile de mină sunt adevărate minuni ale adâncurilor create în sute de milioane de ani, fresce de lumină ale trecutului geologic al Terrei. De exemplu, pentru depunerea a câţiva milimetri de cristal de cuarţ sunt necesari mii de ani.

Doar miercuri intrarea este gratuită
Astăzi intrarea este gratuită, insă de mâine expoziţia se va vizita contra cost. Pentru elevi şi studenţi intrarea este  2,5 lei iar pentru ceilalţi vizitatori preţul unui bilet  este de  4 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite