PIteşti: Explozia din cartierul Craiovei a distrus 12 apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au dormit fără uşi la apartamente. Iadul a izvorât din apartamentul 20 al blocului J 9, scara D. Clădirea parcă a fost bombardată.


Deflagraţia produsă vineri seara în cartierul Craiovei a distrus 12 apartamente. Din cauza suflului, uşile au fost pur şi simplu smulse din balamale, mobila s-a făcut totuna cu pământul, pereţii s-au crăpat, iar geamurile s-au făcut cioburi. De teamă să nu le fie furate lucrurile din casă, proprietarii a patru apartamente din blocului J9, scara D au dormit o noapte întreagă cu frica în sân şi fără uşi la apartamente.  „Nu puteam pleca. După ce că toată agoniseala de-o viaţă s-a prăpădit.... Am pus celofan în locul uşii, dar tot a fost curent. ”, ne-a spus doamna Ioana. Ieri, Dan Popescu, omul în locuinţa căruia s-a produs explozia de la gazele acumulate, a scos bani din buzunar şi a cumpărat uşile.


 „Am simţit doar cum un curent puternic mă împinge”

Nenorocirea a avut loc din cauza unei clipe de neatenţie. Mariana Popescu, în vârstă de 46 de ani, a uitat butonul de la aragaz dat drumul, fără flacără. Gazele s-au acumulat şi în momentul în care a intrat în casă a aprins lumina. Atunci iadul parcă a coborât pe pământ. Clădirea s-a zdruncinat din temelii. Femeia şi copilul ei în vârstă de şase ani au fost cuprinşi de flăcări. Pe o altă femeie care intra în scară suflul exploziei a aruncat-o la câţiva metri, fiind izbită de bordura din faţa blocului. Miraculos, toate cele trei victime au avut zile. Mariana Popescu este internată la spitalul Judeţean din Piteşti şi este în afara pericolului. Fiul ei are uşoare arsuri pe faţă, care se pare că nu-i va lăsa cicatrice. Carmen Popescu, femeia care a intrat în scara blocului şi a fost aruncată din cauza suflului, nu a necesitat internarea. „Am trăit clipe pe care doar la televizor le vedeam. M-am speriat de moarte. Nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Am simţit doar cum un curent puternic mă împinge. Am fost lovită la coloană, dar nu-i nimic grav. Bine că nu a fost mai rău.”, ne-a spus Carmen Popescu. 


Primarul încearcă să-i ajute pe oamenii năpăstuiţi

Acum, păgubiţii  îşi fac curat în casele devastate ca după război. Îşi meşteresc  pe la mobilă, mai bat un cui, mai cârpesc un perete. Una peste alta, sunt mulţumiţi că au scăpat cu viaţă! Geamurile sparte de pe fiecare palier au fost montate în cursul zilei de ieri, din dispoţia primarului: „Eu nu am putut decât să le cumpăr oamenilor uşi. Mă gândesc şi la bieţii oameni că au rămas fără lucruri în casă...Nu pot spune acum, pentru că nu ştiu, cum vor fi despăgubiţi.”, a precizat Dan Popescu, soţul femeiii care a aprins becul deşi a simţi miroul de gaze. Primarul Tudor Pendiuc va dezbate această problemă în şedinţa de Consiliu Local pentru a vedea în ce măsură îi poate ajuta pe oamenii năpăstuiţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite