Piteşti: Linia gratuită de transport către Euromall, motiv de ceartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Linia gratuită de transport către Euromall, motiv de ceartă
Piteşti: Linia gratuită de transport către Euromall, motiv de ceartă

Autobuzele  care duc la centrul comercial circulă ilegal, potrivit autorităţilor  Reprezentanţii Primăriei acuză  firma Drag & Ana  SRL, cea care efectuează transport gratuit către Euromall, că se foloseşte de trasee care nu au fost aprobate de Consiliul Local.  Pe de altă parte, transportatorul a dat în judecată municipalitatea pentru că tergiversează acordarea autorizaţiilor.

 
Ca să ajungi la Euromall ai trei variante. Fie mergi pe jos, iar din centrul Piteştiului ai de parcurs vreo 4 kilometri, fie iei un taxi şi scoţi din buzunar vreo 7-10 lei, poate chiar mai mult, în funcţie de punctul din care te urci în maşină. A treia variantă este să aştepţi autocarul care face transport gratuit către Euromall.


„Un tupeu fantastic!”
 Autorităţile locale spun că de câteva luni tot încearcă să facă ordine în transportul în comun gratuit .,,Pentru că s-a legiferat, noi nu le putem lua transportatorilor bani pentru că folosesc drumurile publice. Nu am oprit acest gen de activitate tocmai pentru a nu le crea probleme cetăţenilor care au nevoie să ajungă la cetrele comerciale, dar, aşa nu se mai poate!”, spune viceprimarul Cornel Ionică.


Autorităţile locale precizează că, pentru descongestionarea  traficului şi pentru a nu o suprapune cu  traseele transportatorului public local de călători (asociaţia Publitrans- Girexim - CNCD), firmei în cauză i-au fost impuse anumite trasee. Totuşi, potrivit autorităţilor, aceasta nu le respectă.


„Operatorul ne sfidează şi merge pe un traseu propriu, care nu este aprobat de Consiliul Local. Noi nu putem decât să-i dăm amenzi peste amenzi pe care el nu le plăteşte. Şi, culmea tupeului, ne mai dă şi în judecată pentru că nu-i permitem să ia călători din staţia de la Finanţe”, spune viceprimarul.


Firma este în două procese cu Primăria
Transportatorul în cauză spune că vrea să intre în legalitate, dar că Primăria îi pune beţe-n roate. Astfel, administratorul firmei a dat de două ori în judecată  Primăria.

Autorităţile locale ameninţă că  îi vor ridica firmei Drag  & Ana  SRL dreptul de a mai efectua transport pe raza municipiului Piteşti şi îl acuză pe transportator că apelează la unele şmecherii, încheind contracte cu societăţi comerciale pentru a transporta muncitorii prin curse speciale. „Este vorba doar de o manevră pentru a face  mai multe curse în oraş fără respectarea programului”, mai spune viceprimarul.


Plouă cu amenzi
Poliţia Comunitară a aplicat transportatorului zeci de amenzi în ultimele 3 luni pentru că folosea o staţie interzisă. Aministratorul firme în cauză contestă amenzile şi refuză să le plătească. Operatorul  precizează că traseul cu pricina nu este comun cu cel al Publitrans si sugerează că la mijloc ar fi alte interese. Ei spun că Asociaţia Publitrans -Girexim - CNCD, cea care efectuează transport public de călători în Piteşti, a pierdut licitaţia organizată de Euromall pentru efectuarea de transport gratuit.


Piteşteanul de rând, care nu ştie prea multe despre problemele dintre Primărie şi firma Drag & Ana SRL, nu dă doi bani cu ce operator ajunge la destinaţie atâta timp cât drumul e gratuit. ,,Ce contează cine ne duce şi cine ne-aduce de la mall. Important e să fie gratis şi să ştim şi noi de unde putem lua autocarul că ne-au bulversat de tot. Până acum o săptămână, staţia de plecare era la Teatru. Toată lumea ştia asta. Acum plecarea se face de la Bălcescu. Mâine poate se schimbă şi iar şi n-o să mai înţelegem nimic!”,  se plânge Ştefania Trache, de 37 de ani.

"Ce contează cine ne duce şi cine ne-aduce de la mall. Important e să fie gratis"
Ştefania Trache
client mall

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite