Piteşti:Am curăţat curtea de pe strada Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Am curăţat curtea de pe strada Eroilor
Piteşti:Am curăţat curtea de pe strada Eroilor

În urma articolului „Groapă de gunoi în curtea unei case“ din „Adevărul de Seară“, gunoiul a fost ridicat ieri de la curtea cu numărul 19. Mai mulţi muncitori au încărcat cu lopeţile muntele de gunoaie într-un camion tras lângă casa devenită groapă de gunoi.

Curtea de pe strada Eroilor de la numpărul 19 a stat multă vreme în paragină, umplută gunoaie şi fără poartă. Proprietatea a fost de curând cumpărată de către Mircea Paşol, care pe lângă casă şi teren a primit bonus şi un munte de deşeuri şi moloz.

Autorităţile, imediat după ce a intrat în posesia proprietăţii, au început să-l avertizeze că trebuie să strângă gunoiul, altfel va fi amendat.


Casă pe post de ghenă
Cu ani în urmă, în clădirea de pe proprietatea respectivă a funcţionat un bar, iar după ce acesta s-a închis, a devenit groapa de gunoi din centrul oraşului. „Vă daţi seama că şi oamenii de pe stradă aruncau gunoi în curte, mai ales că nu exista poartă“, spune Marian D., unul dintre vecinii de pe Strada Eroilor.

Astfel, mizeria s-a strâns de-a lungul anilor în curtea de pe strada Eroilor fără ca autorităţile să ia măsuri eficiente. Situaţia era cu atât mai deranjantă cu cât acea stradă se află într-o zonă centrală, la mică distanţă de un Parcul 1907.


Proprietarul s-a ţinut de cuvânt
Autorităţile nu au intervenit decât în momentul în care a apărut noul proprietar, iar ziarul „Adevărul de Seară“ a publicat un articol pe această temă.

În plus, reprezentanţii Primăriei nu au dat nicio amendă vechiului proprietar. „Noul proprietar s-a şi speriat puţin când am mers la el să-i punem în vedere să-şi cureţe curtea şi ne-a promis că, în câteva zile, va rezolva“, a declarat Daniela Dumitrescu, purtător de cuvânt al Primăriei Piteşti.


Acest fapt s-a şi întâmplat, în cursul zilei de ieri, câţiva bărbaţi au încărcat în remorca unei maşini muntele de gunoaie şi de moloz din curtea de la numărul 19. „Am promis că voi face curat pentru că acum este curtea mea şi asta am şi făcut“, a declarat noul proprietar.

Unul dintre muncitori a spus ieri după-amiază că au încărcat deja trei maşini. „Era un adevărat focar de infecţie“, a spus unul dintre muncitori.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite