Piteşti: Emoţii mari înainte de a doua probă de BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi susţin de astăzi până la sfârşitul lunii, proba competenţelor digitale. Chiar dacă au „învăţat“ bine petrecând ore în şir în faţa calculatoruui, elevii piteşteni aveau emoţii azi-dimineaţă.

Cu două ore înainte de începerea probei, la Colegiul Liceal „Ion Barbu“ era mare agitaţie. Elevii aşteptau cu inima strânsă ora 13.00, moment în care trebuie să demonstreze cât de de pricepuţi sunt la informatică.


Elena Ştefan este una dintre cele mai bune eleve din liceu şi, cu toate astea, avea emoţii. „Mă tem pentru fiecare examen. Cei mai mulţi dintre colegii mei nu iau în serios această probă pe care o consideră foarte uşoară, asta pentru că, spun ei, stau toată ziua în faţa calculatorului. Şi eu petrec ore întregi în faţa laptop-ului, dar cine ştie ce subiect îmi poate pica“, ne-a povestit Elena care speră, totuşi, că va obţine cel mai bun nivel de competenţă.


Antoaneta Vlad, elevă a aceluiaşi liceu, se laudă că examenul de astăzi nu i-a dat nicicum bătăi de cap şi că va trece proba cu brio.
„Nu îmi este deloc frică la examenul de astăzi pentru că sunt foarte bine pregătită şi, în plus, îmi păstrez emoţiile pentru probele scrise“, spune Antoaneta.

90 de minute de click-uri
Proba pentru verificarea competenţelor digitale durează 90 de minute şi are, practic ,două părţi. „La ora 13.00, elevii intră în sală unde primesc fişa A, pe care trebuie să o rezolve având acces la internet, iar după o jumătate de oră primesc o fişa B, însă în acel moment sunt decuplaţi de la reţeaua de internet.

Pentru a obţine certificatul de competenţă digitală, fiecare elev trebuie să ştie să lucreze în următoarele programe: Word, Excel, PowerPoint, Access, HTML. Pe durata examenului, concurenţii vor fi supravegheţi de un profesor de orice altă specialitate decât informatica, însă lucrările vor fi corectate de profesorul de la clasă“, ne-a declarat Lidia Enescu, unul dintre informaticienii Colegiului „Brătianu“.

La această probă, elevii nu vor primi note, ci vor fi apreciaţi după nivelul de competenţă şi anume: începător, mediu, avansat şi experimentat, ce vor fi trecute pe certificatul de competenţă digitală.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite