Emanuela Popescu, prima câştigătoare a premiului Mădălina Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentata adolescentă  din Costeşti , îndrăgostotă de canto , a impresionat  juriul  Festivalului de Muzică “Stejarul de Aur” condus de Titrus Andrei şi a devenit , în vară, prima câştigătoare a premiului Mădălina Manole.

A terminat clasa a X-a cu media 10 şi e mândria Liceului Teoretic din Costeşti.  E deşteaptă, frumoasă, ambiţioasă, prietenoasă, indrazneaţă, uneori încapatinată şi spune întotdeauna adevărul în faţa. A fost înzestrată cu o voce pe care mulţi specialişti o apreciază ca fiind extraordinatră şi cântă de când era doar o fetiţă. S-a făcut remarcată, mai întâi la Clubul Copiilor de la Costeşti  iar mai târziu a decis să vină la Piteşti şi să studieze canto şi tehnică vocală.

„Primele premii pe care le-am obţinut au venit doar datorită vocii. Mi-am spus că că nu-i destul să mă bazez doar pe această calitate şi că mi-am impus să mă perfecţionez. Aşa am ajuns să studiez cu renumita profesoară Cornnelia Voica căreia îi sunt recunoscătoare pentru sprijinul pe care mi l-a acordat. Am trecut printr-o perioadă dificilă, de schimbare a vocii, când multă lume mi-a spus că nu voi mai putea să cânt. Profesoara mea a fost cea care m-a încurajat şi mă bucur că i-am urmat sfaturile.” , spune Emanuela.

Adolescenta erste îndrăgostită de muzia Mădălinei Manole, idolul copilăriei şi primilor săi ani de adolescenţă. Cu melodiile Mădălinei Manole a urcat, de-a lungul anilo, pe scena mai multor festivaluiri. A  a făcut-o şi vara aceasta, la doar câteva zile de la moartea fetei cu părul de foc.

 “Cu doar câteva zile de cumplita veste, mă pregăteam pentru Festivalului de Muzică “Stejarul de Aur” de la Plopeni şi-mi alesesem pentru concurs  piesa “Tu n-ai avut curaj”. Nu mi-am imaginat niciodată că va veni ziua în care Mădălina nu va mai fi.  Sinuciderea ei m-a şocat cu atât mai mult cu cât mă număram printre fanii ei şi aveam să urc pe scenă cu una dintre melodiile sale cele mai cunoscute. Am realizat imediat ce misiune grea am. Concursul s-a ţinut a doua zi după înmormântarea Mădălinei. Emoţiile pe care le-am avut sunt greu de descris în cuvinte…”,  povesteşte, cu lacrimi în ochi, adolescenta. Juriul festivalului, condus de Titus Andrei, impresionat de interpretarea Emanuelei, i-a acordat premiul” “Mădălina Manole”, primul care poartă numele artistei.

 “ Domnul Titus Andrei m-a felicitat cald, mi-a mărturisit că îi aduc aminte de Mădălina  şi m-a rugat să nu uit niciodată că sunt prima artistă care a câştigat acest premiu”, spune, emoţionată, Emanuela.

Profil:
Născută 26.02.1993 Costeşti;
Studii: elevă  clasa a XI –a la Liceul  Teoretic Costeşti.
 
 Ce-i place:

Marile mele pasiuni sunt muzica şi dansul. Îmi place foarte mult să citesc iar de ceva timp mi-am descoperit un nou talent, acela de a scrie poezii si uneori proză. Ador să călătoresc prin ţară şi îmi doresc să ajung şi în străinatate.

Ce nu-i place

Urăsc minciuna, oamenii care mă mint şi oamenii care încearca sa fie altcineva decât ceea ce sunt.

Întrebări şi răspunsuri
:

Cei care te cunosc spun despre tine că eşti o persoană care ştie e vrea. Tu cum te consideri ?
Sunt o fire ambiţioasă, imi place să mă afirm, iniţiez şi particip la o mulţime de activiăţi extraşcolare iar asta  mă ajută şi pe alte planuri.
 
Ce te vezi făcând  peste 10 ani?


 Iubesc să fiu pe scenă şi să împart sentimentele mele cu publicul.Atunci când sunt în faţa oamenilor,  imi place sa  cred că le transmit mesajul cântecului.De aceea cariera mea o văd îndreptându-se spre artă: muzică şi teatru. De când eram mică cel mai mare vis al meu a fost să devin o acţrita renumită şi să joc alături de mari actori ai lumii.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite