Elitele Argeşului premiate la Goleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare astăzi pentru tot Argeşul. În grădina Muzeului de la Goleşti s-au adunat argeşenii cu mic cu mare pentru evenimentele din penultima zi a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Muzica populară, dansul şi voia bună, spectacolele i-au atras pe sute de argeşeni, azi, la Muzeul Goleşti.

Elitele judeţului Argeş premiate azi la Goleşti
Personalităţile din domeniul Religiei, Armatei şi Justiţiei au fost premiate de către Consilul Judeţean Argeş. Această zi este numită Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului, fiecare personalitate aleasă primind placheta de onoare, titlul şi distincţia de Fiu/Fiică sau Cetăţean de Onoare. Printre Cetăţenii de Onoare propuşi se află şi Raluca Ioana Van Staden (Ştefan) - şef laborator, Institutul Naţional de Cercetare pentru Electrochimie şi Materie Condensată, Timişoara, românca premiată la Geneva pentru dispozitivul care detectează prezenţa celulelor canceroase în organism în doar 6 minute.


Pe lista propunerilor pentru titlul de Fiu/Fiică a Argeşului şi Mucelului se află 175 de argeşeni, iar pentru Cetăţeni de Onoare au fost propuşi  alte 17 personalităţi argeşene. Aceste propuneri au fost deja aprobate în ședință de Consiliu Județean, care a alocat în jur de 100.000 de lei pentru plachete şi alte distincii oferite. Printre aceia care urmează să fie premiaţi se regăsesc şi oficialităţi care nu au activat în Argeş, dar au rădăcini aici.

Decernarea diplomelor a fost presărată cu momente artistice şi recitaluri susţinute de Fanfara Teatrului Al. Davila, grupul de dansatori Brăduleţ, Căluşarii de la Stolnici, elevii Şcolii de Arte şi Meserii, Fanfara Valahia din Giurgiu, Ansamblul Dorul, Orchestra Doina Argeşului, Grupul folcloric Doruri Muscelene. Printre artiştii invitaţi să încânte argeşenii s-a numărat şi Tudor Gheorghe care a susţinut un recital de aproximativ o oră. Seara continuă cu un recital al formaţiei Kiss & Love de la ora 18.00, iar de la ora 19.00 cu o vizită a Muzeului Goleşti.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite