Elevii de la Odobescu scapă de pericolul care-i pândeşte din tavan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Elevii vin la orele de sport cu teamă
Elevii vin la orele de sport cu teamă

De aproape un an, din tavanul sălii de sport se tot desprind bucăţi  de tencuială iar  profesorii şi elevii intră cu teamă la orele de educaţie fizică, folosind sala doar la jumătate din capacitate. Săptămâna aceasta, colegiul a primit banii necesari pentru reabilitarea spaţiului iar lucrările vor începe în câteva zile.

În anul şcolar 2009-2010  şi în noul an de învăţământ, profesorii şi-au adus elevii la orele de sport, cu inima strânsă, după ce din tavan au început să cadă, tot mai des, bucăţi de tencuială. Teamă le-a fost şi elevilor care priveau cu suspiciune pereţii fisuraţi. Orele de sport s-au desfăşurat, în ultimul timp, doar pe acele porţiuni din sală în care pericolul nu era foarte ameninţător.
“ Ne cade tencuiala în cap, trebuia făcut ceva, pentru că tavanul este un pericol pentru elevi. Noi am încercat să evităm sporturile cu mingea, tocmai ca  să nu lovim pereţii dar e nevoie de antrenamente ca echipele noastre de handbal şi basket, de exemplu, să facă în continuare performanţă.”, explică Alexandru Gherghina, unul dintre profesorii de sport  de la Odobescu.

 „Sincer, mi-e teamă cănd văd tavanul în halul în care arată. Pereţii ar putea cădea oricând, cu noi în sală.”, spune  Alexandru Bălan, elev în clasa a XI-a  şi membru al echipei de handbal a liceului.

 Sala de sport  a Colegiului Naţional Liceal Alexandru Odobescu  este a patra ca mărime din Piteşti şi  este  omologată,pentru  handbal şi basket.În  Piteşti,  pe lîngă sala de sport a Colegiului Naţional  Liceal Alexandru Odobescu, doar cea aa Colegiului  Naţoional  I.C. Brătianu mai poate găzdui , oficial, campionate ale juniorilor.  Clădirea n-a mai fost reabilitată de 20 de ani, deşi mici reparaţii s-au mai făcut.

“ În urmă cu patru ani a fost reparată duşumeaua iar acum doi ani s-au schimbat geamurile şi... cam atât.  Chiar dacă anul acesta a fost unul de criză, am îndrăznit să cerem bani de la bugetul local pentru că altfel riscam să se întâmple cine ştie ce nerorocire. Ne-au fost alocate 60.000 de lei iar săptămâna viitoare vor incepe lucrările.”, spune  Daniela Bran, directorul colegiului.

Reparaţiile  vor dura 30 de zile, timp în care orele de sport şi antrenamentele echipelor colegiului se vor desfăşura în aer liber sau într-o sală mai mică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite