Elevii aruncă laptele şi cornul primite gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat la redacţie că tot mai mulţi elevi din şcolile argeşen aruncă prondusele primite gratuit de la Guvern, prin programl „Cornul şi laptele”.

Lapte aruncat pe fereastră

Sesizările se referau la mai multe şcoli din Piteşti, printre care Şcolile nr. 11 , nr. 17 şi nr. 2.

Acum câteva zile ne-am deplasat la Şcoala nr. 11 pentru a vedea dacă sesizările sunt întemeiate şi am decsoperit cutii de lapte aruncate prin curte chiar şi lapte aruncat pe fereastra şcolii. „Desigur că la 1000 de elevi sunt şi cazuri cânt aceste produse nu sunt conumate. Copii le mai scapă, le mai aruncă uneori pentru că nu le plac sau accidental. Poate că ar fi necesar să le mai schimbe produsele puţin pentru că intervine şi saturaţia”, spune directorul Şcolii nr. 11 din Piteşti, Ioan Ţuţă.

Rutina le taie pofta de mâncat lapte şi corn

Fenomenul risipei produselor primite gratuit este constatat prin toate şcolile din Argeş. Elevii refuză aceste produse pentru că preferă să-şi cumpere altecva sau pentru că, pur şi simplu, de luni de zile, primesc aceleaşi produse. „Eu îmi iau sandvish de acasă, sau prefer să-mi cumpăr ceva, pentru că nu-mi plac cele de la şcoală”, spune George, elev în clasa a V-a la Şcoala nr. 2 „Ion Minulescu” din Piteşti.   Aici, conducerea şcolii recunoaşte că se fac şi risipă, mai ales în cazul copiilor mai mari, care primesc de acasă mai mulţi bani de buzunar. 

„Nu există interes pentru aceste produse din partea tutoror elevilor. Unii aruncă, alţii le pun în ghiozdan şi el iau acasă. Oricum cea mai mare problemă cu aceste produse este legată de mizerie. Cutiile se sparg uşor, copii sunt copii şi mai ămprăştie şi trebuie mereu să stai după ei. Din punctul meu de vedere, programul ar trebui scos”., spune directorul Şcolii „Ion Minulescu”, Manuela Iordănescu. Pentru că elevii se plictisesc mereu de aceleaşi produse, ele ar mai trebui schimbate. „Când au adus lapte Dorna, în cutiile piramidale, elevii s-au bătut pe ele. Este şi o chestiune de saturaţie. Normal că elevii nu vor mai consuma după luni de zile de primit numai lapte dulce şi corn”, spune directorul adjunct al Şcolii „Ion Minulescu”, Daniel Stemate.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite