Elevii, premiaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna decembrie a anului trecut, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie au organizat prima fază a concursului „Să învăţăm să ne protejăm”, la care au participat elevii din clasele VI -VIII din cadrul şcolilor de pe raza secţiei (Liceul I. Cantacuzino, Şcoala nr. 15, Şcoala nr. 7, Şcoala nr. 19).


Pentru a le acorda sprijin în probele pe care le aveau de trecut, poliţiştii le-au prezentat în prealabil elevilor, principalele infracţiuni cărora le-ar putea cădea pradă sau a căror autori ar putea fi: infracţiuni de lovire, şantaj, furt, tâlhărie, etc, urmările acestora, dar şi modalităţile de prevenire.


Obiectivul concursului l-a constituit reducerea evenimentelor infracţionale în rândul minorilor. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu asociaţia Sprijin pentru viaţă. Fiecare echipă participantă a avut de trecut mai multe probe: joc de rol pe un gen de infracţiune dat, prezentarea cauzelor care au favorizat comiterea infracţiunii, a consecinţelor acesteia în cazul în care autorul este minor, identificarea metodelor de prevenire a infracţiunii, dar de completat un chestionar referitor la răspunderea penală şi contravenţională.


Ieri a avut loc faza finală a concursului, la care au participat echipele câştigătoare de la fiecare unitate de învăţământ participantă. În plus faţă de faza iniţială, participanţii au avut de prezentat câte un proiect preventiv. Temele abordate de elevi au fost prevenirea consumului de droguri şi prevenirea violenţei.


După o luptă strânsă, locul I a fost câştigat de echipa Şcolii nr. 19, locul II Şcoala nr. 6, locul III Şcoala nr. 15, iar echipa liceului Ion Cantacuzino a luat menţiune.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite