Piteşti: Elevii îşi pregătesc ghiozdanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Elevii îşi pregătesc ghiozdanele
Piteşti: Elevii îşi pregătesc ghiozdanele

Caietele, creioanele, stiloul şi penarul vor fi aranjate cu grijă din această seară în ghiozadan, pentru că mâine începe şcoala. Părinţii care au cumpărat toate cele necesare şcolarilor au scos din buzunar minimum 300 de lei.

Cele mai mari emoţii înainte de începerea anului şcolar le au prichindeii care merg pentru prima dată la şcoală. Unul dintre ei este şi David, care ştie deja alfabetul, iar mama l-a învăţat să citească după Abecedar. S-a pregătit intens pentru prima zi de şcoală şi a învăţat chiar să scrie, cu litere de tipar.  Ştie chiar şi două litere de mână. ,,A mare de mână, a mic de mână.  M mare de mână, m mic de mână”, repetă David în tip ce conturează pe caiet ,,buchiile”.


„Mi-e frică de teme“
De liniuţe şi bastonaşe a trecut de mult. Le-a învăţat din anul doi de grădiniţă, iar pentru el sunt floare la ureche. Şi la matematică stă foarte bine.  De câteva luni face adunări cu trei termeni, chiar de ordinul zecilor.  Are o singură teamă. ,, Mi-e frică de... teme. Am văzut la desene animate că de la şcoală îţi dau teme iar dacă  nu le faci, o păţeşti. Asta nu-mi place!“, spune David. 
Pentru ca David să aibă tot ce are nevoie, părinţii au cheltuit deja 150 de lei. „Cam atât m-au costat caietele, creioanele, acuarelele, pensulele, penarul şi celelalte rechizite. Indiferent cât de scumpe ar fi, o dată începe puiul şcoala. Mai avem de cumpărat ghiozdanul. L-am lăsat pe diseră pentru că ne-a luat ceva timp să ne decidem. David a pus ochii pe unul albastru, pentru care vom plăti în jur de 80 de lei“, a spus Cristina Mihart, mama lui David.

Familia Mihart nu a trebuit să cumpere şi uniformă deoarece la multe şcoli piteştene elevii nu sunt nevoiţi să o poarte. ,,Am înţeles că-i va trebui o vestuţă dar abia mâine vom afla ce şi cum. O să-i cumpăr totuşi, diseră, aşa, pe ultima sută de metri, un trening de vreo 60 de lei, ceea ce face ca bugetul pentru prima zi de şcolă să se apropie de 300 de lei”, spune mama lui David, care va învăţa la Liceul de Artă, unde va studia pianul. Orga pe care părinţii i-au luat-o în urmă cu vreo două luni, ca să exerseze, nici măcar n-a fost prinsă în buget, pentru că altfel, suma ar fi  fost cu mult mai mare.


Pentru liceeni, cheltuielile sunt mai mici
Mulţi dintre elevii de liceu spun că nu şi-a cumpărat decât caietele deoarece vor folosi rucsacul de anul trecut, iar profesorii nu au hotărât ce variante de manuale vor folosi. ,,Rucsacul îl am de anul trecut iar de alte rechizite nu mai am nevoie. O să-mi trebuiască nişte cărţi, dar deocamdată n-am lista. Am ţinut însă, să-mi cumpăr o pereche de adidaşi de firmă şi nişte blugi şi o cămaşă care e obligatorie“, a povestit Alex Florescu, elev în clasa a XI-a care mărturiseşte că n-are emoţii pentru mâine. Singura emoţie este legată de revederea colegilor şi de „boboacele” care vor veni în clasa a  IX-a.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite