Elena Popescu învaţă, singură, daneza şi visează să devină o mare artistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Este pasionată de limbile străine. Vorbeşte perfect franceză şi engleză iar acum învaţă şi limba daneză, de pe Internet. Studiază canto cu celebra profesoară Cornelia Voica iar vocea ei s-a auzit pe coloana sonoră a filmului Focul, câştigătorul de anul acesta al Festivalului de film religios “Lumină din Lumină”.

Este o adolescentă ambiţioasă şi o elevă eminentă. Are 16 ani  iar până acum a avut doar medii de 10, cu o singură excepţie, un 9 la Fizică.  Nu urăşte materia dar nici nu poate spune c[ Fizica se numără printre obiectele sale de studiu preferate aşa cumeste cazul limbilor străine. Adoră franceza şi engleza pe care le vorbeşte perfect şi este şi olimpică judeţeană.

”Acum, însă,  încerc să învăţ limba daneză. Mi se pare că sună foarte bine. O fac singură, autodidatct. Cursurile le iau de pe Internet şi cred că, până, acum , mă descurc bine. Am nişte prieteni în Danemarca  pe care i-am vizitat în copilărie şi mi-ar plăcea ca la următoarea întâlnire să ne vorbim în daneză. Va fi o surpriză pentru ei!”, spune ambiţioasa adolescentă .

 Mai mult decât limbile străine, Elena iubeşte muzica. A debutat pe scenă la vârsta de 9 ani  şi s-a remarcat, printre altele, şi la Festivalul Naţional Ursuleţul de aur  de la Baia Mare  unde a obţinut locul I  iar acum  este eleva cunoscutei profesoare Cornelia Voica.

 “Dumnezeu m-a inzestrat cu o voce specială, cu o dorinţă arzătoare de a cânta, cu o  mare putere de muncă şi cu inteligenţa ce-mi permite să îinvăţ cu uşurinţă lucruri noi. Când cânt, o mare bucurie imi inundă sufletul şi nimic nu mă face mai fericită, decât să dăruiesc şi oamenilor din această bucurie a sufletului meu, aşa că visul meu este să ajung o mare artistă. Ştiu că acest drum este greu, de aceea mă pregătesc intens. De câţiva ani, fac ore de tehnică vocală şi interpretare cu o profesoara de excepţie, d-na Cornelia Voica, care cu multa pasiune şi măiestrie imi cultivă vocea. Orele dânsei sunt atat de frumoase încât mă încarcă de fiecare dată cu o energie pozitivă, ce ma insoţeşte toată ziua! “, spune Elena care este  şi câştigătoarea de anul acesta a premiului I al Festivalului Steluţele Puciaosei.

 
Talentata adolescentă iubeşte, însă, şi folclorul. A cântat şi încă mai cântă doine iar anul acesta, în primăvară a fost solicitată să interpreteze  o baladă pentru filmul Focul, cel care avea să câştige Festivalul  Naţional de Film religios Lumină din Lumină.

“O baladă foarte tristă  despre cumplitul incendiu de la Costeşti care a mistuit acum 80 de ani, bisericuţa din Zorile în care au ars, atunci, 116 suflete, majoritatea copi! Autorul  ei,  Marin Chivu, este unul  dintre cei care şi-au pierdut rudele în  tragicul eveniment iar povestea istorisită m-a impresionat până la lacrimi şi la fel de emoţionată a fost pentru  şi pentru toţi cei care au ascultat-o!”

  Ce te relaxează, ce te face să te simţi bine?
 Muzica, pentru că simt că odată cu ea le transmit celor care mă ascultă bucuria mea de a cânta. Imi place să petrec mult timp în natură, să aud susurul dulce al unui râu, să ascult concertul de vis al păsărelelor.  Mă relaxez şi prin dans pentru că ador hip-hop-ul şi muza latino.


 Profil:
Născută: 08 iulie1994
Studii : Elevă clasa a X-a la Liceul Teoretic Costeşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite