Elena Găină, liceana rock&folk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubeşte muzica folk, se pregătşe alături de maestrul Tiberiu Hărăguş, face parte din formaţia acestuia, dar are şi propria ei formaţie de muzică rock.

Este elevă la liceu în Sibiu, deşi este piteşteană. Iubeşte muzica fok, se pregătşe alături de maestrul Tiberiu Hărăbuş, face parte din formaţia acestuia, dar are şi propria ei formaţie de muzciă metal.


Visează să ajungă preşedinte

Are vise mari, dar, din păcate, şi-ar dori să şi le îndeplinească în altă ţară, iar dacă nu va reuşi, va face tot posibilul să ajungă preşedintele României. Dacă va ajunge şef de stat într-o zi vrea să să schimbe lumea prin tot ceea ce face, atât prin muzică, dar şi prin cariera ei viitoare. În România o „dezarmează” uneori mentalitatea oamenilor şi încăpăţânarea acestora de a nu o schimba. Elena crede că singurul mod de a schimba câte puţin oamenii este să le oferi alternativa. Prin frumos poţi schimba oamenii, tocmai de aceea participă la concerte oferite gratuit de către trupa de folk din care face parte,„Folk P620”, condusă de cântăreţul Tiberu Hărăguş, unul dintre cei mai apreciaţi artişti de muzică folk din ţară. Muzica schimbă sufletele, mai ales muzica de calitate. „Cânt cu toată plăcerea în faţa oamenilor şi mă bucur să le ofer câteva momente de bucurie.”, spune Elena. Cântă de la o vârstă foarte fragedă, a învăţat chitară şi este solist în propria ei formaţie de rock. „Am o formaţie la Sibiu, împreună cu alţi patru colegi şi prieteni. Sunt singura fată din formaţie şi cântăm muzică metal.”, spune Elena. Trupa se numeşte Aeon Sun şi din ea mai fac parte Christi, Marinică, Alin, Dani şi Costin.  


Muzica folk este marea ei pasiune
Elena iubeşte muzica folk, rock-ul, dar şi pe cea clasică. Cel mai mult, însă, apreciază folk-ul pentru că este portivită cu sufletul ei. „Este o muzică a libertăţii, o muzică mereu tânără”, spune Elena. Artista a obţinut, anul trecut, locul al doilea pe ţară la cel mai important concurs de muzică folk din ţară. „Festivalul se ţine la Târgu Jiu, este intitulat „Coloana Infinitului” şi este unul dintre cele mai importante din ţară”, spune Elena.


Este feministă convisă

Elena apreciază profesionalismul doamnelor şi capacitatea lor de a conduce, instituţii, companii şi chiar naţiuni. „Mi-aş dori să văd şi la noi mai multe femei în funcţii de conducere, pentru că sunt foarte bune la asta. Dacă România ar fi condusă de o femeie cu integritate, poate că ne-ar merge mai bine” spune artista.

Profil

Data şi locul naşterii: 20 mai 1994, Piteşti
Studii: elevă la Sibiu, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, la profilul matematică-informatică
Familie: are doi fraţi, Teo şi Alex
Ce-i place:
„Iubesc muzica, să o ascult şi să o cânt.” Instrumentul preferat este chitara, pe care o struneşte destul de bine. Se relaxează făcând poze, sau prin lectură.
Ce nu-i place:
Nu tolerează minciuna, urăşte ipocrizia. Nu-i plac talk show-urile politice difuzate la televizor pentru că manipulează şi evită adevărul.
Te-a influenţat cineva din familie să alegi acest drum?
Aş putea spune că tatăl meu a avut o oarecare influenţă. Tatăl meu este perot şi are ceva tangenţe cu muzica.
Pe cine admiri, dintre cântăreţii români?
Îmi place foarte mult Paula Seling, dar pot spune că făcea o muzică mult mai bună mai la începutul carierei sale. Acum a devenit mult prea comercială, a pierdut naturaleţea de atunci.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite