E oficial! Dacia opreşte producţia pentru patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele de 22, 27, 28 și 29 aprilie nu se va mai fabrica nicio maşină în uzina de la Mioveni. Închiderea temporară a sectorului de fabricaţie este cauzată de criza cu care se confruntă furnizorii europeni. Salariaţii care vor sta acasă vor pierde 15% din salariu pentru liberele forţate.

Zilele trecute, ziarul nostru anunţa că, din cauza problemelor de pe piaţa europeană a componentelor auto, Dacia ar putea întrerupe producţia temporar, în preajma Paştelui. Cum era de aşteptat, inevitabilul s-a produs, astfel că muncitorii au fost anunţaţi că vor sta acasă patru zile şi vor fi plătiţi cu 85% din salariu.

“Nu toată platforma se va opri, ci doar ceea ce ține de asamblarea vehiculelor. Este vorba despre patru zile:  22, 27, 28 și 29 aprilie. Întreruperea activității este cauzată de faptul că există anumite probleme  în aprovizionarea de la furnizorii noştri. Unii dintre ei n-au mai făcut investiții din 2008, iar acum se confruntă cu unele  greutăți”, ne-a spus Anca Oreviceanu, responsabilul de relații publice al Uzinei de la Mioveni.

“E un moment dificil”

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a ţinut să-i liniştească pe angajaţii care vor sta mai mult timp acasă în preajma sărbătorilor pascale, dar recunoaşte totodată că nu este o perioadă tocmai bună pentru uzina de la Mioveni.

“Furnizorii noştri din Europa au mari probleme, din cauza crizei economice. Unii sunt în pragul falimentului, alţii de abia se zbat să iasă la liman. E un moment dificil, dar Dacia a trecut prin vremuri şi mai grele, aşa că nu ne speriem. Soluţia este aceea de a se trece pe alţi furnizori, lucru care nu e chiar atât de uşor, dar noi sperăm să se rezolve, ca după Paşte să muncim, că avem foarte multe comenzi”, a explicat Ion Iordache, vicelider SAD.

În cele patru zile, celelalte sectoare de activitate nu vor fi afectate, astfel că angajaţii din departamentele inginerie, mentenanţă sau presaj vor veni normal la serviciu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite