EXECUTĂRI SILITE Topul datornicilor argeșeni la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de firme argeșene sunt datoare la Stat, iar, pentru a-și recupera banii, Finanțele argeșene au început procedura de executare silită. Printre datornicii din top se numără Clubul FC Argeș, Prointermed, Muntenia Security și Institutul de la Ștefănești.

“Am bani de dat, am datorii la Stat” este imnul fredonat de 2425 de agenți economici argeșeni care au întârziat plățile rezultate din impozitele și taxele aferente către Direcția Generală de Finanțe Publice Argeș (DGFPA, valoarea totală a acestora fiind de peste 300 de milioane de lei.

Vezi aici care sunt primele 100 de firme datoare la Fiscul argeșean!

“Firmele au la dispoziție data de 25 a fiecărei luni să-și plătească impozitele și taxele. Când acest termen nu este respectat, noi trimitem somații către aceștia, iar dacă nici după acest pas reprezentanții firmelor nu devin mai conștiincioși, li se fac popriri pe conturi, după care se trece la executarea silită”, explică Dorin Falcă, directorul Finanțelor argeșene. Numai în luna iulie, au intrat în bugetul Statului 9 milioane de lei din popriri, în timp ce din valorificarea bunurilor sechestrate a rezultat, în aceași perioadă, suma de 15.800 de lei.

Prointermedul lui Prodănel, dator peste 6 milioane

În vârful ierarhiei rușinii se află  societatea Chem Petro Serv S.R.L care are de datorat aproape 7 milioane de lei la Fisc. Firma din Ștefănești a intrat în procedura de executare silită, iar inspectorii din cadrul Finanțelor vor fi nevoiți să sechestreze bunurile acesteia pentru a-și recupera banii. Pe locul doi, se află Prointermed, fabrica piteșteană care produce folii și ambalaje de polietilenă.

Firma patronată de omul de afaceri argeșean Adrian Prodănel, cu o avere estimată de revista Forbes, în 2010, la 11 milioane de euro, a obținut o eșalonare la plată, adică în termen de cinci ani se obligă să achite datoriile cu tot cu penalizări, după ce a garantat cu alte bunuri.

“Datoriile provin din TVA și din impozitul pe salarii, în cea mai mare parte. Vom ajunge la un acord cu Finanțele, sperăm să plătim până la ultimul leu. În spatele nostru este o activitate de 18 ani, pe care n-o vom opri acum, când e criză”, ne-a spus Adrian Prodănel.

Pe poziția a treia a topului datornicilor se află Tri Invest Standard SRL din  Pitești, care se ocupă cu comerț en-gros de combustibili solizi, lichizi și gazoși al produselor derivate.

Clubul FC Argeș, în continuare dator

Printre datornicii cunoscuți se mai numără și clubul de fotbal FC Argeș, cu 2 milioane de lei. Fiscul a mai încercat să scoată la licitație, în 2010 câteva bunuri ale clubului deținut de Cornel Penescu, dar nimeni nu s-a arătat interesat să achiziționeze autocarul, autoturismul Daewoo Matiz, porţile mobile, un uscător şi o maşină de cuburi de gheaţă sechestrate de inspectori.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite