UPDATE: Petrom a decis amânarea cu şase luni a închiderii rafinăriei Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joia viitoare, între orele 14 și 15, angajații Rafinăriei Arpechim se strâng în fața pavilionului unității pentru a protesta față de decizia companiei Petrom de a închide întreprinderea.

UPDATE: 1 aprilie, 10:42 Soarta Rafinăriei a fost discutată la Prefectură

Tot ieri, În timp ce sindicatul punea la cale ultimele amănunte legate de miting, la Prefectura Argeş avea loc o întâlnire cu uşile închise, care i-a adunat pe prefecţii de Argeş şi Vâlcea, parlamentari, reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene, primarul Piteştiului, precum şi pe şefii OMV Petrom şi Oltchim.

Negocierile au fost purtate în două runde, iar principala decizie care s-a luat a fost aceea ca Statul român, în calitate de acţionar minoritar, să conteste în instanţă decizia Petrom.

În plus, s-a luat în calcul şi preluarea rafinăriei de către un alt agent economic, acesta fiind chiar Oltchim, care deţine, din decembrie 2009, şi Petrochimia Arpechim.

Astfel, Petrom a acceptat o amânare de şase luni a închiderii rafinăriei, timp în care să se găsească şi alţi posibili cumpărători sau alte variante pentru menţinerea pe linia de plutire a rafinăriei piteştene.

31 martie

Decizia companiei OMV Petrom de a închide Rafinăria Arpechim i-a pus pe jar pe cei 700 de angajați ai întreprinderii. Astfel, Sindicatul "Rafinorul" a decis astăzi organizarea unui miting de protest în fața pavilionului Arpechim, care va avea loc joia viitoare, între orele 14 și 15.

Sunt așteptați să protesteze și să-și spună ofurile în legătură cu măsura lichidării rafinăriei-emblemă a Piteștiului peste 400 de salariați.

"Acesta este cel de-al doilea pas pe care noi îl facem, după ce am înaintat petiția către conducerea Petrom, prin care noi dorim ca rafinăria să nu se închidă. Am înștiințat și angajații, o să ne mobilizăm pentru un miting de amploare", ne-a spus Ionel Popescu, liderul  Sindicatului Rafinorul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite