Pitesti: Dusul costa 5 lei, baia costa 10 lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Dusul costa 5 lei, baia costa 10 lei!
Pitesti: Dusul costa 5 lei, baia costa 10 lei!

Proprietarii de centrale termice s-au pus pe făcut bani, pe criza generată de lipsa apei calde, deschizând mici „băi comunale” în apartamentele proprii.

Piteştenii se adaptează rapid în vremuri de criză. La robinet nu mai curge de o săptămână apă caldă, iar oamenii găsesc diferite modalităţi de a ieşi din impas. Ultima, aparent amuzantă, reprezintă o afacere profitabilă pe timp de criză pentru cei care deţin în proprietate o centrală termincă, care îşi transformă apartamentul în băie comunală.

„Nu vreau să mă îmbogăţesc, ci doar să acopăr cheluielile cu centrala termică”
Oferta este de criză: este 5 lei-duşul, 10 lei-baia, şi operează într-un cadru restrâns, doar pentru rudele şi prietenii celor care deţin centrale termice. „Nu urmăresc să mă îmbăgăţesc, însă trebuie să acopăr cheltuielile lunare cu centrala termincă. Locuiesc împreună cu soţia mea şi, de obicei, plătesc la gaze cam 50 de lei lunar. Acum, de când cu criza apei calde, voi plăti mai mult, pentru că am pus baia din apartament la dispoziţia câtorva prieteni, şi a fraţilor mei, care nu au centrală termică”, a spus Adrian, „inventatorul” promoţiei de vară la apă caldă.
 

„Este inuman să te speli la lighean”
Piteştenii care nu îşi permit să achiziţioneze o centrală proprie, primesc cu braţele deschise oferta de criză. „Este inuman să te speli la lighean. Spre norocul meu, am un prieten care mă lasă să folosesc baia lui de două ori pe săptămână. Omul are centrală şi este firesc să suport şi eu o parte din costul facturii la gaze. Nu ştiu ce aş fi făcut dacă nu găseam această modalitate de a-mi face baie măcar de două ori pe săptămână? Este vară, frate, şi căldura ne topeşte!!!”, declară Marius, unul dintre miile de piteşteni care apelează, contracost, la ajutorul prietenilor care au apă caldă în această perioadă. 

„Avem fântână de 1 milion de euro, dar nu avem apă caldă!”
Altfel, situaţia generată de falimentarea SC Termoficare S.A, devine din ce în ce mai apăsătoare pentru piteşteanul de rând. Este a şasea zi fără apă caldă în Piteşti, iar oamenii încă nu se împacă cu ideea că trebuie să încălzească apă la aragaz. „Noi avem fântănă căntătoare de 1 milion de euro, în centrul oraşului, dar nu avem apă caldă în case. Aleşii noştri au centrale termice şi în cot îi doare de noi, mutitorii de rând. Aş vrea să-l văd şi eu pe domnul primar Tudor Pendiuc cum se spală la lighean.”, îşi varsă of-ul pe autorităţi Vasile Stamate (53 de ani).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite