Piteşti: Duster, locul I în deşert la Raliul Gazelelor, în faţa Mercedes (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia Duster, noua maşină de teren de la Dacia, s-a clasat prima la Raliul Gazelelor, la categoria crossover. Competiţia s-a desfăşurat în Maroc, în perioada 15-28 martie 2010, iar traseul a fost unul de orientare şi nu de viteză.

GALERIE FOTO: Cursa Duster prin deşert la Raliul Gazelelor

La volanul Dacia Duster, maşina de teren robustă, spaţioasă şi foarte accesibilă a mărcii Dacia, Isabelle Charles (responsabila design culori şi materiale a Daciei Duster) s-a clasat prima, la categoria crossover, la Raliul Gazelelor (Rallye Aicha des Gazelles).

Cel de-al doilea vehicul Duster care a participat la Raliul Gazelelor, pilotat de Nathalie Descout (coordonatoarea campaniei publicitare Dacia Duster la nivel mondial), s-a clasat pe poziţia a patra.

La câteva zile înainte de lansarea comercială, Dacia Duster a reuşit să-şi demonstreze performanţele în teren accidentat, precum şi robusteţea şi fiabilitatea pe dunele de nisip şi pe suişurile şi coborâşurile Munţilor Atlas din Maroc.

Raliul Gazelelor este o cursă originală şi atipică, potrivită spiritului mărcii Dacia, căreia îi place să surprindă lumea auto. Raliul Gazelelor este singura cursă auto 100% feminină, cu o abordare originală a competiţiei auto: nu contează viteza, ci numărul cât mai mic de kilometri parcurşi.

Ea presupune utilizarea unor instrumente simple - Gazelele au la dispoziţie o busolă şi două hărţi 1/100 000 şi 1/250 000. Acestea trebuie să dea dovadă de multă ingeniozitate şi spirit strategic: pentru a uni punctele de trecere obligatorii, Gazelele îşi stabilesc ele însele traseul, ţinând cont de constrângerile reliefului.


La volanul vehiculului, Isabelle Charles şi co-echipiera Douania Bennani (echipajul 315) au obţinut victoria, totalizând 923.04 km de penalizări . Clasamentul se stabileşte adunându-se kilometrii (diferenţa dintre numărul de kilometri înregistrat de computerul de bord al maşinii şi numărul de kilometri în linie dreaptă) şi penalizările (transformate în kilometri) pentru eventualele controale nevalidate. Obiectivul Gazelelor este de a realiza minimum de penalizări.

 Isabelle Charles, designer culori şi materiale: „Dacia Duster trece peste tot. Peste pietricele, peste forme de relief accidentate, peste dunele de nisip… E cu-adevărat impresionant! […] De asemenea, a fost foarte încurajator  pentru noi să vedem că publicul este atât de interesat şi informat cu privire la Dacia Duster, având în vedere că vehiculul nu a avut încă lansarea comercială!”

La volanul celei de-a doua maşini Dacia Duster participante la Raliul Gazelelor,  Nathalie Descout şi Dorothée Topin (echipajul 316) au obţinut, la prima lor experienţă în raliuri, locul patru cu 2203.9 km de penalizări.

COMERCIALIZAREA DACIEI DUSTER
Dacia Duster se va comercializa progresiv în Europa, Turcia şi ţările Magrebului la un raport preţ/prestaţii/spaţiu interior imbatabil, tarifele începând de la mai puţin de 12 000 de euro cu TVA în majoritatea ţărilor de comercializare.
În România tarifele încep de la 10.500 de euro cu TVA inclus pentru versiunea 4x2 şi 12.300 euro cu TVA inclus pentru versiunile 4x4, se arată în comunicatul de presă emis de Uzina Dacia.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite