Duster „No Limit”, gata pentru cea mai prestigioasă cursă de coastă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia va participa  la Pikes Peak International Hill Climb cu Duster „No Limit”, un model unicat de 850 CP, ce ascunde sub caroseria din fibră de sticlă, elemente extrem de sofisticate, diferite de cele standard. Vehiculul va fi pilotat de Jean-Philippe Dayraut, triplu învingător la Trofeul Andros

Duster „No Limit” este, după cum spun reprezentanții Dacia, un vehicul de excepţie cu performanţe extraordinare, pregătit să ia cu asalt cea mai celebră, cea mai dificilă şi cea mai cunoscută cursă de coastă din lume: Pikes Peak International Hill Climb, care se va desfăşura pe 26 iunie la Colorado în Statele Unite. Dusterul a fost adaptat pentru marea cursă de către echipele de la Tork Engineering (concepţie, fabricaţie, montaj, dezvoltare) şi de la Sodemo (motor) cu sprijinul celor de la Renault Sport Technologies.

Ce înseamnă  Duster „No Limit”

Vehiculul care va concura în Colorado se poate lăuda cu anumite componente sofisticate, diferite de cele standard.
Este vorba, în primul rând, despre un motor foarte puternic, de 850 CP, pregătit de către Sodemo, pornind de la blocul motor NISSAN VR 38 DETT (V6 de 3.8 l) al  Nissan GT-R. Motorul Dacia Duster „No Limit” este conceput pentru a maximiza performanţele vehiculului în ciuda altitudinii la care urmează să se desfăşoare proba (altitudinea de pornire: 2 860 m / cea de sosire: 4 300 m).

 În al doilea rând trebuie amintită cutia de viteze specifică la care este cuplat motorul: una secvenţială Sadev, cu 6 viteze, dezvoltată special pentru a putea să folosească la maxim puterea motorului, permiţând schimbări de viteză precise şi rapide.

 Cel de-al treilea aspect sofisticat se referă la aerodinamică. Soluţiile aerodinamice dezvoltate pentru Dacia Duster „No Limit” nu sunt decât rareori permise de regulamentele de concurs: prezintă particularităţi care au fost validate în tunelul aerodinamic iar eleroanele din spate sunt cu adevărat impresionante.
“Dacia Duster „No Limit” este conceput conform regulamentului tehnic din categoria „Unlimited” unde concurează vehiculul: fără limitări de putere sau de cilindree, fără constrângeri tehnice pentru masa vehiculului, pneuri, transmisie sau aerodinamica maşinii. “, se arată într-un comunicat emis de Dacia.
 Dusterul „No Limit”  va fi pilotat  Jean-Philippe Dayraut

 Jean-Philippe Dayraut, pilotul care deţine șase titluri de Campion al Franţei în circuit (monopost şi Super Touring), as pe gheaţă și triplu câştigător şi deţinător al titlului Trofeul Andros, i-a convins pe cei de la Dacia şi pe echipele Renault Sport Technologies să se lanseze împreună în aventura Pikes Peak.
„Pentru un pilot, să îmblânzească un monstru pe drumuri de munte, asfaltate sau nu, la o viteză de 200 km/h… ei bine, e ceva care nu i se poate întâmpla decât dacă e la Pikes Peak. Nu cunosc alte curse la care să poată lua startul o maşină cu un astfel de motor.”  a mărturisit, pentru Dacia și Renault, Jean-Philippe Dayraut.

Pikes Peak este o probă unde motricitatea este foarte importantă şi unde aderenţa variază în funcţie de porţiunile de drum, cu un traseu compus 50% din tronsoane de asfalt şi 50% din tronsoane neasfaltate. Este o cursă de coastă  pe care doar piloţii profesionişti cu experienţă pe circuit şi pe gheaţă pot avea pretenţia să câştige.  
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite