Piteşti: Duminică la zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Duminică la zoo
Piteşti: Duminică la zoo

Copiii şi adulţii deopotrivă, cei din urmă la insistenţele celor dintâi, au luat astăzi cu asalt grădina zoologică din Piteşti, locul  unde toţi par să se simtă bine.

Dacă în urmă cu vreo 9 luni exista riscul desfiinţării grădinii zoologice din Piteşti ca urmare a exigenţelor europene privind  spaţiile de acest gen,  după efectuarea , în octombrie, a unor investiţii pe linie de siguranţă,  parcul zoo a devenit una dintre pricipalele atracţii ale Piteştiului. Cele 138 de animale din nu mai puţin de 34 de specii, îi încântă mai ales pe cei mici. Asta, dimineaţa şi seara pentru că, la orele prânzului, toropiţi  de cădură, locatarii grădinii zoologice din Piteşti  abia mai scot capul din cuştile lor .

“L-am adus pe băieţel de la ora 9 pentru că mai târziu e prea cald şi pentru el şi pentru animale. Venim aici în fiecare săptămână pentru că e fascinat de lumea animalelor.” , spune Adriana Stroe, 35 de ani, mama lui David, un băieţel de 4 anişori, trist că tigrul doarme.
Simi, cum a fost botezat tigrul, se numără alături de partenera lui, Dana, printre vedetele grădinii zooologice. Urşii Bruno şi Bruna şi puii lor Neluţu, Pomişor şi Miericică sunt şi ei foarte iubiţi de copii, ca de altfel şi maimuţa Pişta sau leii Gheorghiţă şi Elena.

 Mutaţi la umbră
După recentele transformări de la grădina zoologică,  animalele au fost mutate în zone mai umbroase.  “ Nu au probleme cu căldura, pentru că stau la umbră. Au la dispoziţie bazine mari cu apă ca să se răcorescă şi se simt foarte bine” spune Nuşa Popescu, şeful Grădinii zoologice din Piteşti.

 Meniu de vară
Fiecare animal, în funcţie de specia din care face parte, are propriul meniu. Vara însă, acolo unde animalele acceptă,  îngrijitorii apelează la mese uşoare “Avem contracte cu hipermarketurile din Piteşti care ne furnizează tot ceea ce ne trebuie pentru a le asigura hrana adecvată. Acum, fiind foarte cald,  insistăm pe pâine, legume şi fructe. Cei mai încântaţi de aceste meniuri par urşii “, precizează Nuşa Popescu, şeful  Grădinii zoologice din Piteşti.


Suveniruri, lipsă
Din păcate,  după ce ieşi de la zoo, nu prea ai de unde să iei un suvenir, chit că plodul,  îndrăgostit de ursul Bruno, ar vrea pentru acasă o copie  în miniatură a animalului. Nici măcare o carte poştală sau un magnet cu  Grădina Zoologică Piteşti nu-i găseşti. Poţi să-i închizi însă,  gura, dacă eşti ... inconştient, cu un pistol cu capse,  cu o puşcă pe bază de bile,  cu săbii şi  păpuşi cântătoare sau tot felul de jucării pe cât de urâte, pe atât de periculoase.

Tarife vizitare:
Adulţi  -  3 lei
Copii (peste 3 ani) - 2 lei
Grupuri mai mari de 10 persoane  - 1 leu

  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite