Piteşti: Drumurile noastre toate... sunt bombardate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreţi canalizare modernă? Atunci suportaţi străzile cu asfalt decopertat. Asta pare să le spună reprezentanţii primăriei piteştenilor care s-au săturat să vadă tranşee pe mijlocul străzii.

Zgomot, trepidaţii, agitaţie. Aceasta este de câteva săptămâni atmosfera în Piteşti. Majoritatea străzilor din zona centrală şi nu numai au fost sparte de muncitori,  pentru a putea interveni la reţeaua de canalizare. Cum aceasta din urmă este veche, saptămânal e nevoie ca lucrătorii să coboare şi ba să mai schimbe un burlan sau o ţeavă, ba să mai repare ceva. Lucrările fac parte din programul ISPA de modernizare a reţelelor de apă şi de canalizare.

În momentul de faţă, sunt 94 astfel de puncte de lucru în Piteşti, pe străzile: Calea Drăgăşani, Grigoreşti, Calea Câmpulung, Ion Pillat, Horea, Cloşca şi Crişan, strada Eroilor.

De vină e... vremea
Reprezentanţii Primăriei Piteşti spun că ploile din ultima vreme nu au făcut decât să amâne asfaltarea zonelor în care lucrările s-au încheiat.  

 „După intervenţia la reţeaua de apă şi canalizare, realizată la adâncime, pământul mai trebuie lăsat un timp să se taseze, pentru a nu avea surpriza că se prăbuşeşte, şi de abia apoi venim cu asfaltarea”, spune viceprimarul Cornel Ionică.

„O săptămână trebuie lăsat aşa pământul, bineînţeles, cu semnalizările de rigoare. După ce se constată că este refăcut complet, atunci se dă OK-ul pentru asfaltare”, explică un şef de şantier.

Numai că pământul s-a tasat destul în unele zone, chiar mai mult decât era cazul.

„Au venit aici acum câteva luni, au săpat, nu ştiu ce au făcut, şi au lăsat aşa. Strică şi imaginea, nu numai că îngreunează mersul maşinilor”, spune Victor Ilie din cartierul Prundu, care trece zilnic pe lângă strada decopertată.

Şanţurile – limitatoare de viteză
În urmă cu aproximativ trei săptămâni s-a încheiat şi lucrarea cuprinsă între intersecţiile de la Muzeu şi cea de la Tribunal. Şoferii sunt nevoiţi să oprească din 20 în 20 de metri, şănţuleţele orizontale, acoperite cu nisip având mai degrabă rol de limitatoare de viteză.

 „Eu înţeleg că se lucrează la canalizare, este nevoie şi de aia, dar ce le-o fi greu să lase totul cum a fost? Probabil nu mai sunt bani la Primărie”, crede şoferul Gheorghe Jinca.

În prezent se lucrează şi la bucata din tronsonul de la Poşta Veche până la strada Exerciţiu, mai precis în faţa Muzeului Judeţean. După ce au decopertat asfaltul pentru a putea intra la reţeaua de canalizare şi a înlocui ţevile, muncitorii vor lăsa, după ce-şi vor termina treaba, o dâră de pământ în mijlocul străzii, pe o porţiune de aproximativ două sute de metri.

„Noi ne facem treaba, nu altceva.  Cum să intrăm la reţea dacă nu stricăm asfaltul? Asta e”, spune un muncitor.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite