Drum blocat din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna i-a luat pe nepregătite pe şoferii care au tranzitat astăzi judeţul nostru. În această dimineaţă stratul de zăpadă măsura câţiva centimetri pe drumurile din judeţ, lucru care a îngreunat traficul, iar în unele zone chiar l-a blocat, din lipsa echipării autoturismelor pentru conţiile de iarnă.

 Circulaţia pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea a fost oprită de două ori, pentru intervale scurte de timp, în jurul prânzului. Primul incident a avut loc între 11.30 şi 12.00, în localitatea Drăganu, când din cauza faptului că nu avea cauciucurile echipate cu lanţuri, un TIR nu a mai putut urca o pantă, blocând astfel toată circulaţia pe sensul spre Vâlcea, la kilometrul 123.


La aproximativ o oră după ce autotrenul a fost pus în mişcare, un alt TIR a rămas înzăpezit, din acelaşi motiv, blocând circulaţia la kilometrul 125. Coloanele de maşini s-au întins pe câţiva kilometri, însă traficul a fost reluat repede.


Un alt incident rutier provocat de zăpada căzută în ultimele zile a avut loc pe acelaşi drum, în localitatea Valea Ursului. Şoferul unui autoturism Audi a pierdut controlul volanului şi a derapat, intrând cu maşina într-un şanţ adânc de peste un metru. Autoturismul a rămas suspendat, fiind nevoie să fie tractat pentru a putea fi scos din şanţ. Din fericire nimeni nu a fost rănit.


Poliţiştii vă sfătuiesc să evitaţi pe cât posibil să plecaţi la drum, iar dacă nu aveţi încotro, să vă echipaţi cauciucurile cu lanţuri, să adaptaţi viteza la condiţiile de drum, să nu folosiţi brusc frâna şi să păstraţi distanţa faţă de maşina din faţă.


În judeţul Argeş s-a acţionat cu 67 de utilaje şis-au împrăştiat 684 de tone de material antiderapant.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite