Dragoş Sorică, pompierul vicecampion mondial la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul Dragoş Sorică lucrează la Detaşamentul de Pompieri Mioveni
Plutonierul Dragoş Sorică lucrează la Detaşamentul de Pompieri Mioveni

De curând, plutonierul s-a întors cu o medalie de argint de la Jocurile Mondiale ale Pompierilor şi Poliţiştilor din New York, titlu care se adaugă celor peste 30 obţinute la competiţii de gen.

În această lună, plutonierul Dragoş Sorică, de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni s-a întors victorios acasă la soţia şi bebeluşul său de opt luni. La Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi  Pompierilor, desfăşurate la New York, unde s-au întrecut circa 18 000 de cadre din 70 de ţări, piteşteanul a obţinut medalia de argint la judo open, categoria 73 de kilograme.

Judoka de la nouă ani

Dragoş s-a născut cu pasiunea pentru sport, iar până la înscrierea la cursurile de judo n-a mai fost decât un pas.

„La vârsta de nouă ani, tatăl meu m-a luat de mână şi m-a înscris la antrenorul Daniel Roşu, care ulterior mi-a devenit naş de cununie, pentru că aveam foarte multă energie”, îşi aminteşte tânărul pompier.

Pentru că şi-a dorit încă de la început să facă performanţă, Dragoş a şi participat, un an mai târziu la prima competiţie din viaţa sa: Campionatul Naţional de Copii, etapa zonală. Din păcate pentru el, nu a reuşit să ia niciun premiu, dar a căpătat experienţă. Astfel că, în 1992 a apărut şi primul rezultat: locul doi la acelaşi concurs. În timp, diplomele, medaliile şi cupele au curs cu nemiluita, răsplătind cu vârf şi îndesat orele de pregătire. Acum, el are acasă peste 30 de astfel de „roade” ale muncii depuse.

Campion balcanic

Printre cele mai importante premii pentru Dragoş Sorică, se numără medalia de aur la Jocurile mondiale ale Pompierilor, desfăşurate anul trecut în Coreea de Sud, dar şi titlul de campion balcanic profesionist de judo, titlu obţinut în 1996.

Înaintea unei competiţii importante, pompierul se pregăteşte intens pentru a da tot ce are mai bun.

„Cel mai mult m-am pregătit pentru un campionat de seniori, la Poiana Braşov, unde aveam şi câte trei antrenamente pe zi, adică cinci ore şi jumătate. Pentru jocurile mondiale din New York m-am antrenat la Bucureşti. Dar, de obicei, mă pregătesc la Clubul Sportiv Municipal din Piteşti, cu antrenorii Corneliu Pălărie şi Valerică Ioniţă, câte 3-4 ore pe zi”, spune sportivul.

Pe lângă rezultatele bune pe care le-a obţinut în ultimii ani, Dragoş Sorică a intrat, în 2001, în familia pompierilor argeşeni, cu dorinţa de a veni în ajutorul oamenilor.

„M-a atras foarte mult uniforma militară, din acest motiv m-am angajat aici. Am participat la câteva misiuni, majoritatea au fost stingeri de incendii. M-au impresionat în special feţele oamenilor afectaţi de tragedii”, ne-a spus plutonierul judokan.

În ceea ce priveşte planurile sale, Dragoş vrea să continue cu meseria pe care şi-a ales-o, aceea de salvator de vieţi, dar şi cu pasiunea sa cea mai mare, judo.

PROFIL:

Născut. În Piteşti, la 22 septembrie 1981
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Piteşti (2005)
Familie. Căsătorit, are un bebeluş de opt luni

Ce îi place: „Sunt o fire activă, îmi plac călătoriile, sportul, să fac drumeţii pe munte. Ascult şi muzică, sunt un fan al genului R&B”
Ce nu îi place: „Nu-mi place la oameni minciuna. Nici falsitatea nu o pot suporta, dar nici când oamenii se laudă prea mult”

Întrebări şi răspunsuri:
Ce alte sporturi îţi mai plac, în afară de judo?

Mai joc şi fotbal în timpul liber, dar mă uit la televizor foarte mult la atletism şi tenis de câmp. Sportul contează foarte mult, ar trebui să-l practice mai ales copiii, eu aşa sper să-l formez pe cel mic al meu.

Ce spune familia ta despre reuşitele tale?
Familia mea este mândră de mine, mă susţine foarte mult. Chiar dacă uneori stau mai mult timp plecat de acasă, pentru că particip la câte 3-4 concursuri pe an, soţia nu se supără, pentru că ştie că aceasta este pasiunea mea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite