Două spectacole noi la Planetariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Judeţean a achiziţionat două filmuleţe noi, a câte 30 de minute, unul rulând deja sub cupola instituţiei. „Împărăţia luminii” şi „Kaluoka’hina” vor surprinde publicul argeşean prin efectele speciale şi prin calitatea sunetului. Ambele proiecţii au costat doar 5600 de euro.

Muzeul Judeţean Argeş vine în întâmpinarea publicului cu o surpriză plăcută. Mizând pe faptul că odată cu venirea căldurii, tot mai mulţi oameni vor tânji după răcoarea din incinta Planetariului, de curând, instituţia de cultură a achiziţionat două proiecţii nou-nouţe de la compania Softmachine din Germania.

Este vorba despre „Împărăţia luminii” (cu titlul original „Realm of light”)  şi „Kaluoka’hina”.

Primul s-a aflat în probe în aceste zile şi este gata să-şi primească vizitatorii.

Pe parcursul a 25 de minute, spectatorii au ocazia să asiste la producţia animată, de tipul 360 de grade, care dezvăluie povestea evoluţiei de la Big Bang  până la începutul erei omului modern.

„Este spectaculos. Are foarte multe efecte speciale şi o coloană sonoră de calitate. Este, într-adevăr, altceva pe lângă spectacolele pe care le-am avut. Am făcut ultimele probe şi este gata să fie admirat de toţi argeşenii”, ne-a dezvăluit muzeograful Ionuţ Oprescu.

Prima proiecţie 3D

În afară de această proiecţie despre istoria Universului, Planetariul mai pregăteşte în zilele următoare spectacolul “Kaluoka’hina”, care, timp de 30 de minute,  va încânta privirile tuturor prin peisajele exotice oferite de incursiunea într-un recif tropical.

O lume plină de culoare, de exotic, de frumos şi de natural, aşa poate fi descrisă atmosfera acestui film, care este prima proiecţie de animaţie 3D de divertisment la nivel mondial, produsă pentru domurile cu proiecţie de 360 de grade pentru a oferi o panoramă vizuală unică şi cât mai aproape de cea din realitate.

Reprezentanţii Planetariului pregătesc pentru prima proiecţie 3D din istoria de trei ani a instituţiei şi ochelarii specifici pe care îi vor înmâna la intrarea în sală tuturor spectatorilor.

Cele două spectacole, realizate în 2007, au fost achiziţionate la o superofertă făcută de nemţi, în luna martie a acestui an, contra unei sume de doar 5600 de euro amândouă, deşi fiecare dintre proiecţii au avut un preţ de pornire de peste 20 000 de euro.

Biletele costă 3 şi 5 lei

În afară de aceste două proiecţii, la Planetariu mai rulează altele două, respectiv „Astronomiths” şi „Două bucăţele de sticlă”.

Orele la care puteţi merge, în fiecare zi, de luni până duminică, să le vizionaţi sunt: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 şi 17.30. 

Preţul biletelor este de 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi de 5 lei pentru adulţi.

Pentru rezervări, puteţi suna la numărul de telefon 0248 21.25.61. Sala de planetariu are 38 de locuri în fotolii şi două spaţii pentru persoane cu nevoi speciale de deplasare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite