Două case monahale, monumente istorice, de la Mânăstirea Nămăieşti au ars într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost stins de pompieri
Incendiul a fost stins de pompieri

Un incendiu puternic a cuprins aseară două case monahale din incinta Mânăstirii Nămăieşti. Casele monahale erau monumente istorice naţionale. Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore de intervenţie.

Patru autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD au intervenit pentru a stinge incendiul care a cuprins cele două case monahale din incinta Mânăstirii Nămăieşti, din comuna Valea Mare Pravăţ.

Flăcările au fost domolite cu greu, pompierii fiind ajutaţi şi de cetăţeni din comună care au sărit cu găleţi cu apă pentru a stinge vâlvătaia care ameninţa să se extindă şi la alte imobile.

“Casele monahale în cauză erau construite din cărămidă şi lemn, acoperite cu tablă (P+M, 10 camere) şi reprezintă monumente istorice, categoria A, de importanţă naţională”, se precizează într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

În urma incendiului au ars acoperişurile din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, mansardă din lemn pe 250 mp, mobilier şi aparatură electrocasnică din 5 camere, icoane vechi şi cărţi de cult, camera centralei termice pe aproximativ 5 mp, magazie pentru depozitarea combustibilului solid pe aproximativ 35 mp ( 20 mc de lemn şi 20 tone de cărbune).

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la supraîncălzirea instalaţiei electrice ce alimenta boilerul şi centrala termică aferentă imobilului. Pagubele au fost estimate la circa 150.000 lei. Nu au fost persoane rănite, iar clădirea mănăstirii, aflată la circa 60 m de locul incendiului, nu a fost afectată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite