Două centrale pe lemne au explodat în comuna Călinești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au interveni pentru asigurarea măsurilor PSI
Pompierii au interveni pentru asigurarea măsurilor PSI

O bubuitură puternică a răsunat marți dimineață în comuna Călinești. O centrală termică care funcționa pe bază de lemne a explodat, producând o deflagrație. La scurt timp o altă centrală a cedat. Din fericire, nu au existat victime, însă pagubele produse sunt însemnate.

Prima explozie a avut loc marți, în jurul orei 10.45, la locuința Elisabetei A. Suflul puternic a distrus complet încăperea în care se afla centrala, dar nu a fost urmat de un incendiu.

Pompierii au sosit în scurt timp la fața locului și au stabilit că explozia s-a produs cel mai probabil din cauza supraîncălzirii centralei.

La nici un sfert de oră de la prima deflagrație, o a doua bubuitură a răsunat în întreaga comună. De această dată a explodat centrala pe lemne a Elenei Pavelescu. În urma exploziei au fost distruse centrala, conductele, ușa de termopan, tavanul și tencuiala pereților din camera centralei.

“Explozia nu a fost urmată de incendiu, nu au existat victime şi nu a fost afectată structura de rezistenţă a casei“, se precizează în comunicatul de presă emis de ISU Argeș.

Valoarea prejudiciului este de peste 5.000 de lei. Sătenii dau vina însă pe penele dese de curent care au loc în zonă și spun că acestea ar fi provocat explozia centralelor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite