Piteşti: Donaţi alimente pentru cei nevoiaşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Roşie Română, filiala Argeş, a lansat  şi în Piteşti proiectul „ Banca de alimente” , proiect destinat ajutorării celor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

 Banca de Alimente a Crucii Roşii Române este în contextul crizei economice mondiale şi al creşterii preţurilor la produsele alimentare o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în ţări din Uniunea Europeana, precum şi în SUA şi Canada.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din ţară. 

 Anchete sociale

 Distribuţia alimentelor se va face pe bază de anchete sociale de către filialele de Cruce Roşie precum şi de către Direcţiile Generale  de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Pentru început, proiectul Banca de Alimente va fi implementat in 13 localitati din ţară: Arad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Focşani, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu şi Suceava.

Carrefour ofera spaţii in magazinele sale de tip supermarket, în 13 localităţi din ţara, inclusiv Piteşti, pentru amplasarea de recipienţi de colectare a alimentelor cumpărate şi donate de catre cetăţeni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite