Doi morţi şi patru răniţi pe autostrada Bucureşti-Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa a ajuns maşina în care şi-au pierdut viaţa cele două persoane
Aşa a ajuns maşina în care şi-au pierdut viaţa cele două persoane

Ce o fi fost în mintea unui bărbat care în această dimineaţă a rulat pe contrasens pe autostrada Bucureşti-Piteşti, nimeni nu-şi explică! A dat naştere unui adevărat măcel: doi morţi şi patru răniţi.

Citiţi şi: UPDATE: Plecaseră să se roage şi s-au întâlnit cu moartea

În jurul orei 6.00 pe 112 s-a înregsitrat un apel. Poliţiştii erau anunţaţi de faptul că un autoturism Dacia este condus pe banda a doua, însă pe contrasens. Imediat un echipaj de la Poliţia Autostrăzi a pornit către kilometru 84 pe sensul de mers Bucureşti-Piteşti, acolo unde fusese văzută maşina.  Poliţiştii au format în spatele lor coloane de maşini pe circa doi kilometri şi spuneau prin staţie că trebuie încetinită viteza. Pe la kilometru 77 în faţa echipajului a apărut maşina rulată pe contrasens. Deşi au folosit semnalele acustice, i-au făcut semn să oprească, şoferul nu s-a oprit din cursa lui nebună.

„Iniţial era să intre frontal în echipajul de poliţie. Probabil şoferul credea că e în regulă. Poliţistul a fost perspicace şi a evitat. Însă, impactul a fost inevitabil cu un autoturism înmatriculat în Prahova, care era condus regulamentar”, ne-a spus comisarul şef Emilian Buican de la Poliţia Autostrăzi. Din Audi a fost accidentată uşor o singură persoană.  Nenorocirea şi mai mare s-a abătut asupra pasagerilor din Dacie. Şoferul şi vecina acestuia în vârstă de de 64 şi respectiv 53 de ani, din comuna Hârtieşti, au murit pe loc. Alte trei persoane aflate pe bancheta din spate au fost grav rănite. La faţa locului au sosit patru echipaje de la ambulanţă, răniţii fiind transportaţi la spitalul Judeţean din Piteşti.

Accidentul petrecut în această dimineaţă este cel mai grav din 2010. „Bilanţul este tragic. Pe anul acesta este cel mai grav eveniment rutier cu care ne-am confruntat. De menţionat faptul că în 2009 am evitat astfel  40 de tragedii. Am depistat şi sancţionat şoferii care conduceau pe contrasens”, a mai precizat comisarul şef Emilian Buican.

Cel mai probabil şoferul autoturismului Dacia a intrat pe autostrada la pasarela de la kilometrul 85. Fiind noapte şi necunoscând foarte bine drumul, bărbatul o fi crezut că merge pe şoseaua vechi Piteşti-Bucureşti şi conduce regulamentar. Aşa îşi explică poliţiştii şi faptul că nu a oprit atunci când a primit semnale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite