Doi jandarmi argeșeni, aleși să instruiască forțele de poliție din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locotenentul Liviu Sîia și plutonierul Sorin Aldea, de la Inspectoratul de Jandarmi Argeș au fost selecționați să participe, alături de alți 74 de jandarmi români, la o misiune de pregătire a poliției afgane în ordine publică și antitero.

Un detaşament de jandarmi români, alcătuit din 76 de jandarmi, va fi dislocat în Afganistan începând cu data 4 mai. Deplasarea acestuia în teatrul de operaţiuni se va realiza cu o aeronavă. Cei 76 de jandarmi vor participa la misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTMA).

În rândul jandarmilor români selectaţi pentru a participa la misiunea de pregătire a poliţiei afgane se află şi doi  reprezentanţi  ai I.J.J. Argeş, respectiv locotenentul Liviu Sîia şi plutonierul Sorin Aldea.

"Aceștia  au reuşit să treacă teste extrem de riguroase privind cunoştinţe de specialitate, probe fizice, verificări psihologice, medicale şi probe de limbă străină - engleză. Ambii jandarmi argeşeni vor desfăşura activităţi de instruire şi mentorat a poliţiştilor afgani într-un centru de pregătire din provincia Wardak", au transmis reprezentanții jandarmilor argeșeni.

S-au antrenat în Dâmbovița

Locotenentul Liviu Sîia va participa la instruirea poliţiştilor din poliţia naţională în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru aplanarea conflictelor, procedee şi tactici poliţieneşti folosite în timpul misiunilor de ordine publică , aplicarea legii - law enforcement şi folosirea armamentului din dotare.

Colegul său, plutonierul Sorin Aldea va desfăşura, în calitate de instructor specialitatea antitero, activităţi specifice de instruire a subunităţilor de poliţie specială intervenţie rapidă.
 
Anterior deplasării în Afganistan, jandarmii s-au antrenat în Baza de Pregătire a Jandarmeriei Române şi au participat la stagii organizate în Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri, în judeţul Dâmboviţa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite