Doctorul Alexandru Matrozi ocupă locul cinci în topul medicilor cu care Piteştiul se mândreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Alexandru Matrozi
Dr. Alexandru Matrozi

Toţi cei care au trecut pragul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş l-au remarcat cu siguranţă pe doctorul Alexandru Matrozi. Vizitatorii site-ului pitesti.adevarul.ro i-au oferit doctorului Matrozi locul cinci. Are întotdeauna o vorbă bună pentru pacienţii săi, nu refuză pe nimeni şi oferă o bomboană la plecare tuturor celor pe care-i consultă.

Alexandru Matrozi a absolvit Facultatea de Medicină Militară Bucureşti şi şi-a început cariera de medic în anul 1970 ca medic militar generalist la Unitatea Militară din Iaşi.

În perioada 1974 – 1977 a urmat o specializare pe boli infecţioase şi epidemiologie la Bucureşti, iar din 1977 până în 1980 a lucrat la Spitalul Militar Central Bucureşti. De 31 de ani lucrează la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, timp de 16 ani fiind şeful secţiei. Timp de trei ani, în perioada 1995-1997 a fost comandantul Spitalului Militar din Piteşti.

Cariera de medic a ales-o la îndemnul mamei sale, iar cariera militară pentru a urma înclinaţiile tatălui, militar şi el. Iar coincidenţa face ca doctorul Matrozi să vină pe lume în Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“Mama m-a îndrumat către această meserie considerând că am aptitudinile necesare din punct de vedere intelectual ca sa devin medic”, spune dr. Matrozi.

Cadru militar de carieră, doctorul Matrozi este colonel în rezervă şi şi-a ghidat întreaga viaţă după ordine şi disciplină. În timpul liber practică sport şi citeşte cărţi de literatură motivaţională, parapsihologie şi lecturi religioase. 

“Aceste cărţi mă ajută foarte mult în relaţia cu pacienţii. E foarte important să tratăm atât trupul, cât şi sufletul. Trebuie să ştii să abordezi pacientul şi trupeşte şi sufleteşte”, este de părere doctorul care şi-a umplut pereţii cabinetului cu mesaje motivaţionale.

În adolescenţă, doctorul Matrozi a practicat gimnastica de performanţă, iar în timpul liber aleargă de două ori pe săptămână prin pădurea Trivale şi merge la bazin pentru a înota.

Doctorul de la Boli infecţioase spune că îl impresionează toate cazurile, dar în special cele grave. “În rare situaţii am avut cazuri de pacienţi care au decedat. E o adevărată dramă când pierzi un bolnav, chiar şi incurabil. Cea mai mare satisfacţie este că mi-am făcut datoria permanent şi am obţinut rezultate profesionale bune. Îmi doresc să fiu sănătos şi să fiu în continuare util pacienţilor care mă cunosc şi au nevoie de mine”, spune doctorul în vârstă de 66 de ani.

Alexandru Matrozi este căsătorit, soţia sa fiind medic ginecolog. Împreună au o fată de 34 de ani care le-a dăruit o nepoată de 10 ani. Cei doi soţi au copilărit în aceeaşi curte şi au fost colegi de şcoală şi liceu, îmbrăţişând aceeaşi carieră şi unindu-şi destinele pe viaţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite