Piteşti: Dobrin şi Ţepeş, de vânzare la noul magazin de suvenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, a fost inaugurat, în cadrul Galeriei de Artă, “Museum Suveniruri”, primul magazin de gen din oraş. Printre obiectele expuse spre vânzare se află unele având imprimate chipul lui Dobrin sau Ţepeş. Cel mai scump suvenir costă 2500 de lei

De astăzi, Piteştiul are, în sfârşit, un magazin de suvenire. „Adevărul de Seară” atrăgea atenţia în urmă cu o lună că Argeşul nu are, oficial, un astfel de loc de unde vizitatorii, atât străini, cât şi din ţară, să-şi poată achiziţiona obiecte autentice care să le aducă aminte de judeţul nostru.

Autorităţile argeşene  au reacţionat prompt şi, iată că, astăzi, a fost inaugurată o astfel de incintă, care funcţionează în cadrul Galeriei de Artă, la intrarea dinspre fântâna muzicală.

Un colţ de istorie

Cine va păşi în acest loc, va lăsa prezentul undeva la uşă. În faţă i se vor arăta petece de istorie.

Vaze, ulcioare, farfurii, ceşcuţe, toate din ceramică frumos lucrată, sunt aşezate pe rafturi. În partea dreaptă, o minibibliotecă înţesată cu volume istorice şi monografii, dau locului un aspect cărturăresc.

Pe un stand, şi-au găsit loc confortabil soldaţi în miniatură şi numeroase brelocuri medievale.

Întâlnire cu Dobrin şi Ţepeş

Şi, cum orice magazin de profil promovează simbolurile judeţului, de la  Museum Suveniruri din centrul Piteştiului nu aveau cum să lipsească magneţii de frigider cu figurile deja celebrilor Vlad Ţepeş-Dracula şi Nicolae Dobrin, care costă numai 4 lei.

În plus, de aici pot fi achiziţionate contra unei sume de peste 400 de lei pumnale, săbii şi pistoale, toate în aşa fel confecţionate încât să nu rănească pe nimeni şi să nu constituie, prin urmare, arme albe sau de foc.

„Pentru un bărbat este ideal acest magazin. Dacă vrei să-i faci un cadou, aici vi şi-l mulţumeşti sigur”, spune Elena Stâlpeanu, coordonator al expoziţiei cu vânzare.

Cel mai scump suvenir costă 2500 de lei şi este o icoană pictată în secolul al XIX-lea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite