Doamna "tricolor" confecționează drapele manual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veronica Eșeanu face sute de drapele
Veronica Eșeanu face sute de drapele

“Doamna tricolor”, așa cum este cunoscută Veronica Eșeanu, este renumită în toată țara pentru drapelele pe care le confecționează manual. Steagul Uniunii Europene, cel al NATO sau al statelor din Europa, de toate mărimile și diferite modele, toate au ieșit din mâinile piteștencei care a lucrat cu migală la ele

În timp ce în librării se vând cu zeci de lei, meștera populară le vinde cu prețuri cuprinse în 2 și 20 de lei, în cazul steagurilor de dimensiuni mari.

Piteșteanca și-a transformat apartamentul într-un adevărat atelier în care îmbină bucăți colorate de mătase pe care le fixează apoi pe un stindard pentru a forma drapele naționale ale țărilor. Primari din întreaga țara, școli, grădinițe, dar și instituții apelează la “doamna tricolor” pentru a achiziționa steaguri.

“Munca este unică, stegulețele micuțe pe care copiii le poartă cu drag sunt foarte migăloase. Nimeni din cei pe care i-am întâlnit nu ar face așa ceva. Să iei un steguleț mic, de 2 lei, de șapte ori la mână este dificil, dar pe mine mă delectează”, spune “doamna tricolor”.

Comandă din Los Angeles

De curând, Veronica Eșeanu a primit o comandă de la reprezentanții românilor la Los Angeles care au dorit 400 de brățări împletite în culorile tricolorului pentru a le împărți româncelor în luna martie.

Piteșteanca, de profesie meșter popular confecționează și costume populare și păpuși. Anual face sute, poate chiar mii de stegulețe și drapele de diverse mărimi. Cele mai mari vânzări le are de 1 decembrie.

Eu îmi doresc să particip cu aceste steaguri, simbolul României, în semn de răsplată pentru cei care au înfăptuit unirea la 1 decembrie 1918”, spune mândră Veronia Eșeanu. Piteșteanca le recomandă primarilor din întreaga țară ca măcar de Ziua Națională a României să schimbe drapele ponosite din instituții.

O întâmplare care îi aduce zâmbetul pe buze este aceea când Popescu Piedone a fost numit primar. Piteșteanca trebuia să îi pună la gât eșarfa de primar, dar aceasta era prea mică și nu l-a încăput pe solidul edil, așa că a fost nevoită să-i confecționeze una mai mare.

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite