Distracţie pentru pici, părinţi şi bunici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenuleţul este principala atracţie pentru copiii care vin în Parcul Ştrand. De 36 de ani, generaţii după generaţii de copii se bucură la auzul  locomotivei care îi cheamă la o plimbare de neuitat.

De la Florii încoace, Parcul Ştrand s-a mai animat un pic. O dată  pentru că vremea  s-a mai încălzit, în al doilea rând pentru că  bătrânul trenuleţ a fost scos din tunelul în care a aşteptat toată iarna pentru a-i bucura pe puştii care abia aşteptau să urce în vagoane dar şi pe părinţii şi bunicii care în urmă cu mulţi ani se bucurau la  fel de tare când auzeau şuierând bătrâna locomotivă.  De 36 de ani, principal atracţie a micuţilor care ajung în Parcul Ştrand este trenuleţul.

“Vechea locomotivă a fost înlocuită, după Revoluţie, de una nouă  pe care o întreţinem cu grijă. În urmă cu trei săptămâni am pus-o la punct, aşa cum am făcut şi cu vagoanele. Le-am vopsit, le-am uns, le-am reparat, acolo unde era cazul, iar acum, trenuleţul arată ca nou. Odată revizia făcută,  micii călători, părinţii şi bunicii sunt în siguranţă”, spune  Constantin Zichil, directorul Serviciul  de Exploatare a Patrimoniului Public al Municipiului Piteşti  precizând că înclusiv calea ferată a fost reparată prin înlocuirea traverselor putrezite.
Pentru prichindei, biletul costă doar trei lei, dar cu trenuleţul se pot plimba şi adulţii. În cazul lor, distracţia costă un pic mai mult: cinci lei. Tarifele au rămas la nivelul celor de anul trecut.

“E ieftin şi amuzant iar pentru copil e o experienţă pe care nu o mai uită niciodată. Toată iarna m-a întrebat când iese trenul din “bârlog”  iar de Paşte am fost primii care au urcat în vagoane. Până şi mie mi-a făcut o plăcere deosebită, pentru că mi-a trezit amintiri din copilărie când la fel trăgeam de părinţi ca să m-aducă în Ştrand”, spune Mihaela Sorescu, mama unui băieţel în vârstă de cinci ani.

 De Paşte, trenuleţul din Ştrand a avut peste 300 de călători iar Serviciul de Exploatare a Patrimoniului Public al Municipiului Piteşti se aşteaptă  ca în acest weekend să vândă şi mai multe bilete.

 Deocamdată trenuleţul funcţionează doar sâmbăta şi duminica,însă de la jumătatea lunii mai distracţia va începe de vineri.
 




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite