Disperarea i-a scos în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Jos hoţii!” Acestea au fost cuvintele care au răsunat astăzi în Piaţa Vasile Milea din Piteşti.

Decizia Guvernului Boc de a micşora pensiile cu 15% a scos în faţa Prefecturii Argeş peste 200 de persoane vârstnice. Speriaţi de moarte că nu se vor putea descurca cu banii pe care-i vor lua începând cu luna iulie, pensionarii au scandat lozinci împotriva guvernanţilor şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Timp de trei ore, cât a durat protestul, oamenii şi-au strigat nemulţumirile:

„O să protestăm până ne bagă în pământ. Ne-a luat banii de medicamente. Din şapte milioane, dacă îmi mai ia un milion, eu cu ce mai rămân?” se întreba un pensionar de 76 de ani.

„Numai asta ştiu. Să ia din pensiile veteranilor de război, din banii copiilor şi mamelor. Ne-au terminat de tot”, se plângea un bătrân din Piteşti.

Eu am o pensie de 900 de lei şi locuiesc cu chirie. Dacă acum îmi ia un milion jumătate, eu cum mai pot să trăiesc? Vă spun că guvernul actual, în frunte cu Băsescu, a îngenuncheat ţara asta în faţa străinilor!”, protesta şi  Marian Roman.

O delegaţie de nouă pensionari a fost primită de prefectul Gheorghe Davidescu. Vârstnicii i-au înmânat reprezentantului Guvernului o  listă cu principalele lor nemulţumiri. „S-a ajuns la această situaţie nu numai din cauza Guvernului Boc. Totul este, de fapt, o consecinţă a guvernărilor anterioare”, a fost răspunsul prefectului către pensionari.

Pentru a preîntâmpina eventualele incidente, în Piaţa Vasile Milea s-au mobilizat mai multe forţe de ordine şi maşini ale Serviciului de Ambulanţă Argeş şi ale Serviciului SMURD.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite