Dispar noile bănci din Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Piteştenilor le plac atât de mult noile bănci monte de Primărie în zona centrală încât le iau acasă. Una din băncile de la Teatru a dispărut bucată cu bucată. Cel  care şi-a însuşit-o mai are de ridicat doar un picior.

Mai  întâi a dispărut o stinghie, apoi o alta. Pentru că s-a putut, la  câteva zile,  piteşteanul  pus pe căpătuială şi le-a luat acasă şi pe celelate trei iar în cele din urmă s-a evaporat şi unul dintre  picioare.

“Acum câteva săptămâni, banca era aproape întreagă. Chiar eu m-am aşezat pe ea, împreună cu soţia.  Ieri, când aşteptam autobuzul 19 şi am dat să m-aşez nu mi-a venit a crede ochilor. Nu mai aveam pe ce. Şi suntem lângă Teatru!. Mă mir că hoţii n-au fost văzuţi de nimeni !”, spune Dumitru Lungu, pensionar.

 “ Ne aşteptăm ca la periferie sau în parcurile mărginaşe să se întâmple asemenea fapte,  dar nu în plin centrul oraşului”,  spune Doru Iliescu, directorul  ADP Piteşti care mărturiseşte  că la ultima revizie a băncilor  de pe Strada Mare, n-a fost nevoie decât de reparaţii.

Nici autorităţilor locale nu le le vine să creadă că până şi noile băncuţe, prinse cu şuruburi direct de pavele, pot fi furate.

“Am mizat pe faptul că, spre deosebire de cele vechi, acestea  sunt antivandalizabile. Ni se întâmplă frecvent să le găsim scrijelite cu diverse mesaje obscene sau declaraţii ale îndrăgostiţilor care nu mai găsesc alt suport decât bietele bănci, chiar s-a întâmplat ca, tot pe Strada Mare, în apropierea Cinematografului Modern, să mai dispară câte o stinghie dar nu mai mult, însă aşa, cu totul, în centru nu s-a mai întâmplat.”, spune Cornel Ionică, viceprimar al Municipiului Piteşti , adăugând că bancile din Centru au doar doi ani, iar pentru fiecare din cele 130 de bucăţi montate , Municipalitatea  a cheltuit câte 300 de lei.

 Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public spun că bănci au mai dispărut,  în  Ştrand sau  în Pădurea Trivale, fără ca autorii să fie prinşi vreodată iar pagubele au fost suportate de Municipalitate. Grav este că se fură până şi băncile din Centru unde, teoretic, poliţiştii comunitari patreulează mai des decât la periferie.

 Prea puţini poliţişti comunitari

“Noi nu avem în pază şi  staţiile e autobuz . Fiecare societate comercială să aibă grijă de bunurile sale. Cu cât de puţini oameni mai avem, în curând abia ne vom mai putea păzi sediul nostru. Am trimis 60 de preavize . Oamenii, care şi aşa erau insuficienţi,  lucrează în perioada de previz doar câte patru ore. Nu mai reuşm să facem faţă. Pănă acum asiguram paza în toate parcurile şi pieţele din Piteşti. La cele din urmă vom renunţa tocmai din acest motiv. “, spune Gheorghe Eremia, şef Serviciu Ordine Publică la Poliţia Comunitară Piteşti care mai rămâne cu 100 de oameni.
 
  Se fură de toate


 Nu numai băncile dispar. Se fură şi leagăne iar tentative au fost  chiar şi cu aparatele de fitness montate în parcuri,  şi ele antivandal. Mai nou, hoţii atentrează  ş la.... buldoexcavatoare.  Dacă se poate!




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite