Directorul adjunct de la Finanţe, audiat de procurorii DNA în dosarul Zaris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au avut loc şi la fabrica de pâine Zaris din Mărăcineni
Percheziţiile au avut loc şi la fabrica de pâine Zaris din Mărăcineni

Ultimele două zile au fost încărcate pentru procurorii anticorupţie care au avut de audiat mai multe persoane, implicate în dosarul firmei de panificaţie Zaris.

Marţi dimineaţă, Constantin Zaharia, patronul firmei Zaris s-a prezentat la sediul DNA Piteşti şi a stat de vorbă cu procurorii mai bine de o oră. Consilierul local din partea PNL va mai face o vizită la DNA şi săptămâna viitoare când va aduce mai multe documente cerute de anchetatori.

Directorul executiv adjung de la Finanţe, Gheorghe Bobeică şi inspectorul Constantin Robea au făcut şi ei o vizită ieri la sediul DNA Piteşti unde au stat cam o oră fiecare. La ieşire niciunul nu a vrut să comenteze motivul vizitei şi calitatea în care a fost chemat. La scurt timp a sosit şi omul de afaceri Marius Ţîrcomnicu.

Audierile de zilele trecute au loc în urma descinderilor din 15 septembrie când procurorii DNA au efectuat 40 de percheziţii la sedul societăţii Zaris şi al altor firme care au făcut afaceri cu aceasta. Anchetatorii bănuiesc să firma Zaris ar fi păgubit statul cu un milion de euro prin evaziune fiscală.

Şeful de la Finanţe şi subordonatul său au intrat în vizorul DNA după ce departamentul de Inspecţie Fiscală condus de Gheorghe Bobeică a efectuat mai multe controale la firma lui Zaris.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite