Diplome de fidelitate pentru cuplurile longevive ale Piteștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Pitești a premiat, miercuri, 35 de familii care au împlinit 50 ani de căsătorie neîntreruptă și alte 6 cupluri care au ajuns la nunta de diamant.

Familia Maria (86 de ani) și Petre Ionescu (89 de ani) are în spate 60 de ani de căsătorie, cu bune și rele, cu bucurii și dureri, cu împliniri și deznădejdi. Peste toate, cei doi bătrânei au trecut cu fruntea sus.

„Ne-am căsătorit pe 28 iunie 1951 și am știut să ținem de căsnicie deși necazurile nu ne-au ocolit. Secretul unei relații de durată este răbdarea pe care cei doi trebuie s-o aibă unul cu celălalt: când unul vorbește, celălat e musai să tacă. Mai e nevoie, bineânțeles, și de iubire, ca să te ajute să treci peste necazuri, pentru că noi oamenii ne naștem pe rând și murim pe sărite, iar asta e dureros. În urmă cu cinci ani, singururul nostru copil a plecat din lumea aceasta și am rămas să ducem cu noi o grea povară. Ne-am avut unul pe altul și ne-am susținut reciproc, deși numai noi am știut cum ne-au rămas sufletele.”, spune  Petre Ionescu

O viață împreună

Pentru Ioana (85 de ani) și Ion Vișoiu(89) de ani, dragostea și toleranța au fost cheia unei căsnicii minunate. “Am avut nume predestinate să rămână împreună. Ne-am iubit și ne iubim și-acum ca la-nceput, chiar dacă suntem bătrâni. Dragostea adevărată nu moare nici la 100 de ani. Se cuibărește în suflet și rămâne acolo până la ultima suflare. Am reușit s-ajungem la nunta de diamant cu răbdare, cu toleranță și cu înțelepciune și suntem mândri de noi. Avem o fetiță care ne luminerază viața chiar dacă n-a reușit să ne dăruiască și nepoți!”, spune Ioana Vișoiu.

Luna trecută, pe 14 iulie, cei doi bătrânei au împlinit 60 de ani de căsătorie.

“Am sărbătorit și noi cum am putut, acasă. Soția a pregătit ceva bun, ne-am felicitat, am ciocnit un pahar și ne-am urat sătătate, că altceva nu ne mai trebuie! Atâta vreme cât suntem împreună, suntem fericiți. Nu știu ce ne-am face unul fără celălalt!”
O tradiție de 11 ani

Din 2000, Primăria Pitești premiază, o dată la câteva luni, familiile care au în spate ani lungi de căsnicie neîntreruptă. Primarul Tudor Pendiuc a felicitat, astăzi, 35 de familii care au implinit 50 ani de căsătorie și alte 6 cupluri care au ajuns la nunta de diamant (60 de ani)
“Nu este puțin lucru să reziști peste 50 de ani unul lângă altul  iar pentru noi este o mare bucurie să fim puși în situația de a organiza astfel de evenimente!”, a declarat, în fața cuplurilor longevive, primarul Tudor Pendiuc.

Pe lângă flori și diplome, bătrâneii au primit și câte un plic cu 500 de lei din partea Municipalității.
“Este frumos că s-au gândit la noi și avem un sentiment plăcut când suntem întrebați care este secretul căsniciei noastre. Ne simțim fericiți chiar dacă nu mai suntem tineri, pentru că ne-am respectat și ne-am iubit iar viața a trecut frumos pe lângă noi!”, a mrturisit Floarea Iliescu care se mândrește cu o căsnicie  de 50 de ani alături de soțul său, Gheorghe.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite