Din groapă în groapă până la Câmpulung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropile de pe DN 73
Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre gropile de pe DN 73

Precipitaţiile şi materialul antiderapant au transformat DN73 într-o cursă cu obstacole.Dacă trebuie să ajungeţi de la Piteşti la Câmpulung vă sfătuim să alegeţi o rută ocolitoare. DN 73 este într-o stare deplorabilă, cei care circulă pe acest drum riscând să îşi avarieze maşinile.

Drumul Naţional 73, Piteşti-Câmpulung, s-a transformat într-un adevărat calvar pentru şoferii care îl tranzitează. Tronsonul de carosabil dintre localităţile Mărăcineni şi Miceşti este o cursă cu obstacole ce dă bătăi de cap şi celor mai pricepuţi şoferi. Aceştia trebuie să dovedească dibăcie şi abilităţi deosebite în evitarea gropilor din carosabil.


Starea drumului era deplorabilă şi la începutul iernii când, cele câteva plombe puse de autorităţi în urmă cu câteva luni, nu au rezolvat problema gropilor din carosabil. Însă după zăpezile de săptămâna trecută şi precipitaţiile din ultima perioadă, asfaltul arată ca după bombardamente. De vină este şi antiderapantul împrăştiat de autorităţi care, pe lângă faptul că a topit zăpada, a erodat covorul de bitum, gropile răsărind ca ciupercile după ploaie.


Se circulă cu 20 km/h
Astfel şoferii au ajuns să circule cu 10-20 de kilometri la oră pe acest drum, formându-se de multe ori coloane de maşini. Unii dintre ei încearcă pe cât posibil să evite gropile din carosabil, dar dau din una într-alta.


“Săptămâna trecută am făcut de două ori pană pe drumul ăsta. Îl parcurg  zilnic. Era drumul prost şi înainte, dar după ninsorile astea a ajuns în ultimul hal. Au dat cu antiderapant şi s-au făcut numai gropi. Mi-am nenorocit maşina. Încerci să eviţi o groapă şi dai în alta. Nu se mai poate aşa.”, spune supărat Marius Din, un şofer.


“Au plombat, au făcut, dar degeaba. Au ieşit plombele. Oamenii merg încet, cu 20 de kilometri la oră. E drum naţional unde circulă lumea. Imposibil să nu facă trei-patru şoferi pană pe zi. Trag pe dreapta, înjură, schimbă cauciucul şi pleacă mai deaprte. Dacă îţi strici maşina nu-ţi plăteşte nimeni reparaţiile.”, spune Nicolae Diniaşi, un localnic din Mărăcineni.


Iar preţurile la vulcanizări nu sunt deloc mici. Pentru a face o pană trebuie să plătiţi aproximativ 10 lei, iar pentru echilibrarea roţilor şi îndreptarea jantei încă vreo 20 de lei, asta în cazul avariilor uşoare.


“Numai maşină să nu ai”
Edilul din Mărăcineni vă sfătuieşte să nu circulaţi cu maşina personală pe acest drum. “Numai maşină să n-aveţi mai ales că zona până la intersecţia spre Mioveni este plină de gropi. E jalnic drumul, s-a dat cu antiderapant, cu sare împotriva zăpezii şi s-au făcut gropile la loc. Au astupat în vară gropile mari şi s-au făcut la loc. Îmi pare rău ca proprietar de maşină pentru că plătesc rovinieta şi asigurări. Dacă nu le plătim pe noi ne amendează, dar pe ei nu-i amendează nimeni. Am făcut mereu sesizări la Administraţia Drumurilor Naţionale, de ei ţine drumul, am un dosar plin de adrese.”, spune Nicolae Şerban, primarul comunei Mărăcineni.


O parte din drum va fi rabilitat la primăvară.“Există o expertiză făcută, iar în funcţie de banii alocaţi vom începe în primăvară lucrările între kilometrii 7 şi 11, de la intersecţia spre Mioveni până la primul pod. Se va reface carosabilul complet, aici fiind cea mai proastă porţiune. Când se mai îndreaptă timpul vom mai astupa din gropi, cu o mixtură rece care poate fi aplicată şi la temperaturi scăzute.”, spune Ion Moldoveanu, şeful sucursalei Argeş a Companiei Drumuri Naţionale.


O altă rută, ceva mai bună, pe care aţi putea să ajungeţi la Câmpulung ar fi Piteşti-Curtea de Argeş-Câmpulung sau Piteşti-Merişani-Domneşti-Câmpulung, dar veţi parcurge cu circa 20 de kilometri în plus.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite