Deţinuţii se vaccinează după ce a murit Toni Tecuceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre deţinuţii care au fost vaccinaţi azi
Unul dintre deţinuţii care au fost vaccinaţi azi

120 de persoane încarcerate la Penitenciarul Colibaşi se vor vaccina împotriva virusului A H1N1.


Virusul A H1N1 a băgat spaima şi în rândul deţinuţilor de la Penitenciarul Colibaşi. 120 de persoane lipsite de libertate, din totalul de aproximativ 700, şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina.

În această dimineaţă, zece puşcăriaşi au trecut pragul cabinetului medical. Îngroziţi de ce au văzut pe micile ecrane, cu cazurile de deces din cauza gripei porcine, deţinuţii au solicitat să fie vaccinaţi. Cel mai mult i-a impresionat moartea fulgerătoare a actorului Toni Tecuceanu. „La început am luat-o ca pe o glumă. Credeam că va fi ceva trecător. Dar, când am văzut că mor oamenii pe capete, m-am speriat. Şi mi-a pus capac sfârşitul brusc al băiatului ăla, Toni Tecuceanu. Nici acum nu-mi vine să cred că a murit. Parcă mă aştept să-l văd iar la televizor. Noi stăm 28 în cameră şi ne vaccinăm toţi că mai primim vizite şi să nu ne îmbolnăvim”, ne-a spus Ion Băcan, condamnat pentru omor.


Şi cadrele se vaccinează

Printre cei 120 de puşcăriaşi care vor să se vaccineze până în momentul de faţă împotriva gripei noi se numără, în special, cei care intră în contact cu mai multe persoane, în afara colegilor de celulă. Este vorba de deţinuţii care sunt angrenaţi în diferite activităţi, cum ar fi să lucreze la brutăria penitenciarului sau la bucătărie. Pentru că în fiecare zi dau nas în nas cu gardienii, care intră şi ies pe poarta penitenciarului, riscul de a fi contaminaţi cu virusul A H1N1 este crescut. Tocmai de aceea vor fi vaccinate şi cadrele, 185 la număr. „Acţiunea de vaccinare este în plină desfăşurare. Printre persoanele lipsite de libertate se numără şi cele bolnave, cu risc epidemiologic crescut.”, a precizat agentul şef Puiu Nicolescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.


Deţinuţii sunt aduşi pe rând la cabinetul medical
În această dimineaţă, deţinuţii au fost aduşi pe rând la cabinetul medical din cadrul penitenciarului, fiind escortaţi de către un gardian. „E teroare ce arată la televizor. Dacă tot avem posibilitatea să facem vaccinul de ce să nu profităm...Au murit poliţişti, asistente medicale şi chiar băiatul ăla de Cronica cârcotaşilor. Mi-am făcut vaccinul pentru că mai am puţin şi mă eliberez şi vreau să mă bucur de libertate. Am şapte copii acasă”, ne-a mai spus Decebal Grigoraş, condamnat pentru tentativă de omor. După ce au fost vaccinaţi, deţinuţii s-au întors în celulă sau la locul de muncă, după caz. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite