Deţinuţii au urmat cursuri de tâmplărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, 11 deţinuţi au obţinut diplomă de calificare în diferite domenii, cursurile fiind organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.

11 persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Colibaşi s-au calificat în meserii ca tâmplar, dulgher şi parchetar, de la începutul anului şi până acum, prin intermediul cursurilor gratuite organizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.

Profesorii au venit la ei şi i-au învăţat tainele meseriei atât teoretic, predându-le într-o sală special amenajată, cât şi practic, arătându-le în atelierul de tâmplărie al Penitenciarului cum se şlefuieşte lemnul.

„Ei trebuie să îndeplinească nişte condiţii pentru a urma aceste cursuri, şi anume să aibă minimum opt clase şi să se afle în ultimul an de încarcerare, ca să nu uite ce au învăţat până ies”, ne-a spus inspector principal Raluca Dinişor, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Pe lângă deţinuţi, la aceste cursuri de formare au mai luat parte, la sediul AJOFM, şi 155 de şomeri argeşeni. Oferta rămâne deschisă pentru toţi cei interesaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite